Teivossa lentelevät viikonloppuna kiekot

Frisbeegolfia karvalakeissa

Kovaa vauhtia suosiotaan kasvattava frisbeegolf näyttäytyy Ylöjärvellä tulevana viikonloppuna aivan uudella tavalla. Teivoon nousee väliaikainen pop-up-rata, jolle paremmuuttaan saapuu ratkomaan lähes sata innokasta frisbeegolfaajaa. Puoliurbaani ympäristö tarjoaa ohikulkijoille oivan tilaisuuden nähdä, mistä lajissa on kysymys.
frisbeegolf, DGC Fat Discs, Teivon yrityspuisto, Teivon ravirata, liikunta

Teivon pop-up-kilpailu on FGC Fat Discsille iso ponnistus. Kisavastaava Petri Vanhamäen mukaan talkootöissä huhkii toistakymmentä frisbeegolfaktiivia. – Heittopaikat merkitään, mutta alustoja emme sentään paikalle kanna. Väylille tuodaan väliaikaiskorit.

Lauantaina heitettävä kilpailu on osa valtakunnallista Karvalakki-sarjaa. Talvinen kiertue poikkeaa Ylöjärvelle nyt ensi kertaa.
– Järjestimme kisan kahtena viime vuonna Epilässä, mutta nyt halusimme kokeilla jotain uutta, kisavastaava Petri Vanhamäki DGC Fat Discsistä kertoo.
– Epilässä on hyvä frisbeegolfrata, mutta Teivossa laji saadaan ihmisten ilmoille. Lisäksi parkkipaikat ovat hyvät ja Lamminpään ulkoilumajan sosiaalitilat lähellä, hän perustelee.
Vaikka olosuhteet ovat frisbeegolfille erikoiset, Teivon kilpailusta kaavaillaan haastavaa. Pienelle alueelle aiotaan pystyttää täysimittainen 18 väylän rata.
Pisimmillään matkaa heittopaikalta koriin tulee Vanhamäen arvion mukaan olemaan runsaat sata metriä.
– Lyhimmätkin väylät ovat varmasti 50-metrisiä.
– Lyömme lopulliset suunnitelmat lukkoon, kunhan lumitilanne varmistuu. Joka tapauksessa heittelijöitä tulee näkymään katukuvassa yrityspuiston ja parkkipaikan seudulla, hän sanoo.

Julkujärven rata on aikataulussa

frisbeegolf, DGC Fat Discs, Teivon yrityspuisto, Teivon ravirata, liikunta, Lamminpään ulkoilumaja

Kilpailu heitetään kuvassa mustalla katkoviivalla rajatulla alueella Teivossa.

Frisbeegolf on ollut Ylöjärvellä viime aikoina kovassa nosteessa. Marraskuussa Ylöjärven Uutiset kertoi, että paikalliset harrastajat aikovat remontoida Julkujärven frisbeegolfradan uuteen uskoon.
Petri Vanhamäen mukaan projektissa on edistytty hyvin.
– Frisbeegolflegenda Jussi Meresmaa esitti suunnitelmat uudesta 18-väyläisestä radasta joulukuussa. Aika pian sen jälkeen aloimme raivata ylimääräistä puustoa maan tasalle, hän kertoo.
– Nyt nekin hommat on aika lailla tehty. Viime aikoina olemme keränneet talkoilla risuja ja oksia maastosta pois vietäväksi, Vanhamäki jatkaa.
Ylöjärven kaupunki tukee radan uudistamista materiaali- ja työkonetoimituksin. Rahalliset resurssinsa harrastajat aikovat kerätä itse.
– Lähiaikoina yritämme kerätä yhteistyökumppaneita, jotta rata saadaan ajoissa valmiiksi. Projektin kokonaishinnaksi tulee arviolta noin 15 000 euroa, Vanhamäki heittää.
– Perustimme joulukuussa Ylöjärven frisbeegolfradat -nimisen yhdistyksen, jonka nimissä hanketta viedään nyt eteenpäin. Avauskisa heitetään kesäkuussa – siihen tähdätään, hän jatkaa.

Entistä enemmän talvilaji

Ylöjärven frisbeegolfarit toivovat, että heidän lajinsa hyvä pöhinä huomattaisiin kaupungissa laajalti. Vaikka liikuntamuodon tunnettuus leviää koko ajan, suurelle yleisölle se on yhä hieman vieras.
Hyvä mahdollisuus frisbeegolfiin tutustumiseen tarjoutuu esimerkiksi tulevana lauantaina Teivossa.
– Onhan tämä pohjimmiltaan kesälaji, mutta innokkaimmat frisbeegolfarit heittävät kiekkoja myös talvella. Kun polte pelaamiseen syttyy, se ei sammu pakkasellakaan, Vanhamäki naurahtaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?