Yksityisiä palvelutuottajia on valvottava

Viimeaikaiset uutiset valvonnan pettämisestä muun muassa tamperelaisissa yksityisissä päiväkodeissa on herättänyt kysymyksiä valvonnan tehokkuudesta.
Hiljattain uutisoitiin, että Tampereen kaupunki on purkanut kesken sopimuskauden Attendo Oy:n kanssa tekemänsä Koukkuniemen vanhainkodin lääkäripalvelua koskevan sopimuksen. Tämä saa kysymään, kuinka tehokasta valvonta on Ylöjärvellä vastaavanlaisissa ostopalveluissa.
Saamani tiedon mukaan valvonta Ylöjärvellä toimii, eikä ongelmia ole noussut esiin. Eri asia on sitten, kuinka rohkeasti esimerkiksi vanhukset ja heidän omaisensa uskaltavat puuttua epäkohtiin, jos niitä havaitsevat.
Ylöjärvellä on otettu enenevässä määrin käyttöön palveluseteleitä ja ostopalveluja niin varhaiskasvatuksessa, lastensuojelussa kuin vanhusten tuetussa asumisessakin. Joskus tämä voi olla perusteltua, mutta palvelujen käyttäjien on voitava aina luottaa siihen, että palvelusetelillä saa sitä mitä on luvattu.
Vasemmistoliiton mielestä kaupungin on riittävän tehokkaasti ja myös ilman ennakkovaroitusta valvottava ostopalveluja tuottavia yrityksiä, koska niiden tuottamat palvelut kohdistuvat usein ihmisiin, jotka eivät itse kykene puolustamaan oikeuksiaan.

RAUNO KESSELI
Vasemmistoliiton
valtuustoryhmän
varapuheenjohtaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?