Heidi Järvenpää tekee hyvää kampaamalla

Tukkaa kuosiin kellon ympäri

Miten juuri minä voisin auttaa hädänalaisia? Tätä kysymystä parturi-kampaaja Heidi Järvenpää pyörittelee usein mielessään. Hyväntekeväisyyttä harrastava nainen ottaa pian osaa tapahtumaan, jossa hän panee ammattitaitonsa koetukselle – toisten puolesta.
Heidi Järvenpää, Kauneussalonki Cozy, hyväntekeväisyys, parturi-kampaaja

Kampaaja Heidi Järvenpää on ollut hyväntekeväisyysihminen nuoresta pitäen. Tällä hetkellä hänen sydäntään lähinnä on lapsi- ja perhetyö. – Jälkikasvun saaminen on saanut ajattelemaan näitä asioita ihan uudella tavalla, hän toteaa.

Soppeenmäkeläisessä kauneussalongissa työskentelevä Järvenpää on yksi Hiuksilla Hyvää -tempauksen lukuisista parturi-kampaajista. Tapahtuman ideana on leikata hiuksia hyväntekeväisyyslahjoituksia vastaan.
– Helsingissä järjestettävä päätapahtuma alkaa perjantaina kello 12 ja päättyy lauantaina kello 12. Taukoja ei pidetä eikä liikettä suljeta välillä, Järvenpää kertoo tarmokkaana.
Tempauksen takana on nokialainen Late Zlatan. Aktiivisesta hyväntekeväisyystoiminnasta tunnettu stailisti järjesti vuosi sitten vastaavan tapahtuman omassa parturiliikkeessään Tampereen Hervannassa.
Syksyllä kampaamopiireissä alkoi levitä huhu, että Zlatan olisi tekemässä tempaustaan uudestaan –  aiempaa isompana. Kun Järvenpää kuuli tästä, hän toimi heti.
– Tungin itseni väkisin mukaan, hän kertoo nauraen.
– Olen vienyt vaatteita pakolaisille, lahjoittanut lahjakortteja vähävaraisille ja ollut Joulupata-kerääjänä. Tämä minulta vielä oli tekemättä, Järvenpää perustelee.

Jännitys vie unet

Helsingin Kampissa pidettävässä päätapahtumassa hiuksia leikkaa Järvenpään ohella kuusi muuta parturi-kampaajaa. Aikoja heidän tuoleihinsa voi varata ennakkoon netitse. Myös suoraan paikan päälle saapuvia palvellaan, jos tilaa on.
– En usko, että kaikkien kampaajien kaikki ajat täyttyvät. Tiettyinä aikoina ruuhkaa voi kuitenkin tulla – esimerkiksi hieman ennen baari-iltojen alkamista, Järvenpää ennakoi.
Viisi vuotta kampaajana työskennellyt ammattilainen sanoo suoraan, että häntä jännittää. Vaikka Järvenpää on yrittäjänä tottunut pitkiin työpäiviin, 24 tunnin urakka on jotain todella äärimmäistä.
– Voi olla, että lopussa sakset vähän tärisevät kädessä – tai sitten eivät, hän pyörittelee.
– Luulen, että hyvä henki innostaa kaikki flow-tilaan. Kahvikin auttaa.
Tällä viikolla Järvenpää on ottanut Ylöjärvellä vastaan tavallista vähemmän asiakkaita, jotta hän olisi valmis viikonlopun urakkaan. Muulla tavoin tarmokas nainen ei aio hyväntekeväisyystempaukseen valmistautua.
– Haluaisin nukkua hyvä yöunet ennen perjantaita, mutta tuskinpa onnistun siinä. Olen jännittäjä, hän naurahtaa.

Tuotto perhetyöhön

Hiuksilla Hyvää -tapahtuman tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Ensi- ja turvakotien liitolle. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä ehkäistä perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa.
Järvenpään mielestä kohde on ehdottomasti tukemisen arvoinen.
– Se liitto on pelastanut ihmishenkiä. Toivon, että tapahtuma saa mahdollisimman paljon julkisuutta, jotta tärkeä työ saa sitä näkyvyyttä, mitä se ansaitsee.

Hiuksilla Hyvää -tapahtuma

Helsingin Kampissa ja 21 kampaamossa ympäri Suomen 10.–11. helmikuuta klo 12–12.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?