Eläimen pelastustehtävät työllistävät Ylöjärvellä enemmän kuin muualla Pirkanmaalla

Pelastustoimen tehtävämäärä kasvoi hieman

Pirkanmaan pelastuslaitos joutui viime vuonna pelastustehtäviin Ylöjärvelle 623 kertaa. Pelastustoimen tehtävien määrä kasvoi edellisvuodesta 15 tehtävällä. Pelastuslaitosta tarvittiin usein apuun etenkin kesäkuukausina.
pelastuslaitos

Hätäkeskus lähetti viime vuonna pelastuslaitoksen ammattilaiset Ylöjärvelle hieman edellisvuotta useammin.

Pelastuslaitoksella oli Ylöjärvellä heinäkuussa 75 pelastustehtävää. Vähiten pelastustehtäviä oli maaliskuussa, jolloin pelastajat lähtivät puutarhakaupungissa liikkeelle 36 kertaa.

Eniten pelastustoimea työllistivät ensivastetehtävät, joita oli viime vuonna 168 kappaletta. Kasvua edellisvuodesta oli 29 tehtävän verran.

Ensivastetoiminnassa hätäkeskus hälyttää muun yksikön kuin ambulanssin äkillisesti sairastuneen tai loukkaantuneen potilaan luokse, jotta potilaan tavoittamisviive lyhenee.

Ensivastetehtävien lisäksi pelastustoimen yksiköitä Ylöjärvellä työllistivät etenkin automaattisen paloilmoittimen tarkastus- tai varmistustehtävä (86 kappaletta), liikenneonnettomuudet (85), vahingontorjuntatehtävät (62), muut tarkastus- tai varmistustehtävät (51) sekä avunantotehtävät (46).

Ylöjärvellä oli liikenneottomuuksia neljänneksi eniten Pirkanmaan 22 kunnasta. Ihmisen pelastustehtäviä oli viime vuonna 15 kappaletta. Niitä oli kolmanneksi eniten Pirkanmaalla. Eläimen pelastustehtäviin pelastuslaitos hälytettiin 10 kertaa. Vain Tampereella pelastajia tarvittiin eläimen avuksi useammin kuin Ylöjärvellä.

Vain yksi palokuolema

Koko Pirkanmaalla pelastuslaitoksen yksiköt lähtivät viime vuonna erilaisiin ensihoidon ja pelastustoimen tehtäviin 134 kertaa vuorokaudessa. Tehtäviä oli kaikkiaan 49 109. Tehtäviä oli yli 2 600 enemmän kuin vuonna 2015. Kaikista tehtävistä ensihoidon tehtäviä oli 38 559 ja pelastustoimen tehtäviä oli 10 550.

Tulipaloja oli viime vuonna Pirkanmaalla 1 023 kappaletta. Niitä oli 50 enemmän kuin edellisvuonna. Ihmisten toiminta aiheutti 510 tulipaloa ja luonnontapahtuma aiheutti 26 tulipaloa. Koneesta tai laitteesta aiheutuneita tulipaloja oli 270.

Pirkanmaalla tulipaloissa menehtyi vain yksi henkilö. Hän kuoli Nokialla. Koko Suomessa tulipaloissa menehtyi viime vuonna 82 ihmistä.

Suuronnettomuuksia Pirkanmaalla oli vuonna 2016 vain yksi, kun Punkalaitumella paloi maatalo. Onnettomuus luokitellaan suuronnettomuudeksi, jos onnettomuudessa kuolee 5 henkilöä tai loukkaantuu 10 henkilöä tai omaisuutta tuhoutuu 500 000 euron arvosta.

Tavoiteajat alitettiin

Pirkanmaalla ensimmäisellä riskialueella ensimmäisen pelastusyksikön toimintavalmiusaika oli viime keskimäärin 5 minuuttia 38 sekuntia.

Pelastusyksikön toimintavalmiusaika tarkoittaa aikaa, jolloin ensimmäinen pelastusyksikkö (paloauto) on onnettomuuspaikalla. Ensimmäisen riskialueen tavoiteaika on kuusi minuuttia.

Pirkanmaalla ensimmäisellä riskialueella pelastustoiminnan toimintavalmiusaika oli puolestaan 10 minuuttia ja 17 sekuntia.

Pelastustoiminnan toimintavalmiusaika tarkoittaa aikaa, jolloin pelastustoiminta voidaan tehokkaasti aloittaa. Ensimmäisen riskialueen tavoiteaika on 11 minuuttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?