Ryhtiläiset rohmusivat pm-mitaleja

Ylöjärven Ryhdin nuoret hiihtäjät olivat loistavassa vauhdissa Lempäälässä järjestetyissä piirinmestaruushiihdoissa.
hiihto

Ryhdin Miina Mäki-Korte (edessä) ja Birgit Tuomola (146) ampasivat täysillä matkaan 12-vuotiaiden tyttöjen viestissä. (Kuvat: Veli Ijäs)

Henkilökohtaiset mitalit ratkaisiin vapaan hiihtotyylin kisoissa. Aino Koskinen voitti 9-vuotiaiden tyttöjen kahden kilometrin kisan ja Aino Aarnio oli ykkönen 10-vuotiaiden kahden kilometrin matkalla.

Emmi Henriksson voitti odotetusti 12-vuotiaiden tyttöjen kolmen kilometrin kisan. Krista Manninen oli puolestaan vauhdikkain 13-vuotiaiden tyttöjen kolmen kilometrin matkalla.

Voittoon ylsi myös Emma Olander 18-vuotiaiden naisten viiden kilometrin matkalla. Tino Stenman sivakoi puolestaan ykköseksi 16-vuotiaiden poikien kahdeksan kilometrin kilpailussa.

Mitaleille ryhtiläisistä sarjoissaan ylsivät lisäksi hopeaa ottaneet Reea Hiitelä, Viivi Manninen, Miina Mäki-Korte, Ada Aarnio, Aino Pihlava ja Konsta Manninen sekä pronssia napanneet Elsa Torvinen, Erik Lillqvist, Konsta Uuttera ja Kalle Ijäs.

Lisäksi Ylöjärven Urheilijoiden Marko Leppämäki voitti kultaa 40-vuotiaiden miesten kymmenen kilometrin kisassa, joka hiihdettiin perinteisellä hiihtotyylillä. Leppämäki sai lisäksi hopeaa 45-vuotiaiden miesten vapaan tyylin viiden kilometrin kisassa.

Tino Stenman nousi korkeimmalle korokkeelle 16-vuotiaiden poikien kisan jälkeen. Kalle Ijäs (oik.) nappasi pronssin.

Ryhti otti kaksi piirinmestaruutta myös viesteissä, jotka hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla. Birgit Tuomola, Emmi Henriksson ja Ada Aarnio voittivat 12-vuotiaiden tyttöjen 3 x 3 kilometrin viestin. Ryhti oli tässä sarjassa täysin ylivoimainen, sillä toiseksi tullut Viialan Virin joukkue hävisi ylöjärveläisille yli 3,43 minuuttia. Lisäksi Ryhdin kakkosjoukkue otti sarjassa pronssia. Kakkosjoukkueessa hiihtivät Miina Mäki-Korte, Annika Rantanen ja Isabella Lillqvist.

Veeti Henrikssonin, Aapo Haatajan ja Tino Stenmanin muodostama Ryhdin joukkue vei voiton puolestaan 16-vuotiaiden poikien 3 x 5 kilometrin viestissä. Toiseksi sijoittunut Kangasalan Kisan ykkösjoukkue hävisi Ryhdille vajaan minuutin.

Piirinmestaruushiihtojen hienot tulokset lupaavat ryhtiläisittäin hyvää 17.-19. helmikuuta Lempäälässä järjestettäviin valtakunnallisiin Hopeasompakisoihin. Piirinmestaruuskisoissa Ryhti saavutti kaikista seuroista eniten mitaleja henkilökohtaisilla matkoilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?