Dave korkkaa Hauliklubin

Legendaarinen Pispalan Haulitehdas täyttyy kitaravetoisesta musiikista kerran kuussa. Ensimmäinen esiintyjä on legenda itsekin: Dave Lindholm.
Hauliklubi, Haulitorni, Dave Lindholm, musiikki

– Muusikko on valmis siinä vaiheessa, kun hän on mullan alla. Jos kokee itsensä valmiiksi, on huonossa jamassa, Dave Lindholm toteaa. (Kuva: Harri Hinkka)

TGF-Hauliklubi soi kuun ensimmäisenä torstaina helmikuusta toukokuuhun saakka. Konserttisarjan toteuttaa Tampere Guitar Festival, joten ohjelmisto on luonnollisesti kitaravetoista.

Uuden musiikkiklubin alkusävelet sinkoilevat ilmoille huomenna. Silloin lavan täyttää karismallaan Dave Lindholm.

Lindholmin 40-vuotiselle uralle mahtuu yli 30 soololevyä ja useita bändilevyjä. Uusin albumi V ilmestyi loppuvuodesta. Tammikuun artisti on lomaillut, joten Hauliklubin keikka katkaisee tauon.

Torstaina Lindholm aikoo esittää lähinnä suomenkielistä materiaaliaan. Muutamassa kappaleessa hän soittaa kitaran kaltaista dobroa.

Lindholmin kuvia kumartelematon ote ja persoonallinen tyyli herättävät kunnioitusta.

– Oma tyylini on kehittynyt pitkän ajan kuluessa ja kaiken kokemani vaikutuksesta. Joistakin jutuista olen innostunut ja olen ottanut ne muovailuvahaksi ja tehnyt omannäköiseni ruukun, Dave Lindholm sanoo.

Viime aikoina tehosoitossa ovat olleet 1960-luvun alun popbändit, kuten The Searchers ja The Hollies.

– Niiden biiseissä parikymppiset laulavat rakkaussuruistaan kokemuksen syvällä rintaäänellä, Lindholm hymyilee.

Haulitehtaan hän määrittelee historialliseksi ja jopa eksoottiseksi paikaksi.

– Tampereella on monta hyvää keikkapaikkaa, mutta meininki on aina tärkein. Ihmiset ja tunnelma muovaavat hyvän keikan.

TFG:n festivaalijohtaja Tomi Tolvanen kertoo, että klubin taustalla on ajatus tarjota ainutkertaisia musiikkielämyksiä intiimissä perinneympäristössä, joka huokuu kertomuksia, aivan kuten ympäröivä Pispala.

Illan aikana on tarjolla street food -tyyppistä ruokaa. Illantorkut ja aikaisin heräävät kiittävät klubin aikatauluja: soitto alkaa jo alkuillasta, ja valomerkki tulee puoli kahdeltatoista.

Kevätkauden muita esiintyjiä ovat muun muassa fingerstyletaituri Petteri Sariola sekä unkarilainen folkia ja fingerstylekitarointia yhdistelevä Tom Lumen.

Hauliklubi

2. helmikuuta Pispalan Haulitornilla. Esiintymässä Janne Melanen ja Dave Lindholm.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?