Uusia kasvoja kehiin

Ylöjärvi on houkutteleva paikkakunta, jossa eri alojen ammattilaiset haluavat työskennellä. Kun pitkäaikainen kaupunginjohtaja, kunnallisneuvos Pentti Sivunen jäi eläkkeelle, hän totesi: ”Kaikki ovat katuneet, jotka ovat Ylöjärveltä muihin töihin lähteneet.”

Säästöpankki Sinetin johdossa ovat yrityspankinjohtaja Heikki Liukkonen (vas.), toimitusjohtaja Hannu Syvänen ja konttorinjohtaja Lea Korja.

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäellä on käsillä suuri ja vaativa urakka. Mies lukee suurennuslasin kanssa liki sadan henkilön kirjoittamat hakemukset pian täytettävää  asiakkuuspäällikön tointa varten.

Isolähteenmäki sanoo hakemuksien sisällöstä paljastuvan tosiasian, jonka mukaan kasvukaupunki ja sen menestyksekkäästi toimiva elinkeinoyhtiö ovat haluttuja paikkoja. Ihmiset toivovat pääsevänsä paikkakunnalle, jossa huokuu myönteinen ilmapiiri.

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy on ollut koko historiansa ajan erittäin haluttu työpaikka. Myös elinkeinoyhtiön hallituksen paikoille on ollut tunkua.

Aurinkoisesta hymystään kuuluisa elinkeinopomo Timo Isolähteenmäki saa pian aisaparikseen naisen tai miehen, johon kohdistuu hyvin kovat odotukset. Ylöjärven kaupungin satsaukset elinkeinopolitiikkaan ovat hyvin huomattavat. Kaupunki toteuttaa omaa linjaustaan olla todellinen elinvoima kunta.

Pankissa haistetaan kasvu

Pankit ovat kuin ilmapuntareita, jotka kertovat hyvissä ajoin millaista säätä on odotettavissa. Pankkien toimet paljastavat sen, onko paikkakunta kasvava vai kuihtuva.

Säästöpankki Sinetti satsaa nyt Ylöjärveen.

Paikkakunnalla vuodesta 1998 lähtien operoinut säästöpankki vahvistaa paikallista henkilökuntaansa. Pankki on nimennyt konttorinsa johtajaksi pirkkalalaisen Lea Korjan.

Lea Korja on silmiinpistävän innostunut uudesta työpaikastaan ja reviiristään. Hän lähtee haastajan asemasta hankkimaan pankilleen uusia asiakkaita ja lisää markkinaosuutta.

Säästöpankki Sinetti profiloituu aikaisempaa voimakkaammin myös yritysrahoittajana. Pankki on pestannut koko 97-vuotisen historiansa ensimmäisen yrityspankinjohtajan. Tehtävän on ottanut vastaan tamperelainen Heikki Liukkonen.

Yrityspankinjohtaja Heikki Liukkonen on haistanut aivan oikein, että Ylöjärvi tarjoaa hänelle hedelmällisen maaperän. Liukkosen pelikenttään kuuluvat lisäksi keskisuomalainen Jämsä ja pirkanmaalainen Orivesi. Suomessa julkaistavissa yritysuutisissa Ylöjärvi paistattelee auringossa. Orivesi ja Jämsä ovat Ylöjärveen verrattuna hiljaisia pikkukaupunkeja.

Hyvä kysymys on, olisiko Säästöpankki Sinetin pitänyt palkata näkyvä konttorinjohtaja jo aikaisemmin? Olisiko pankin pitänyt satsata yritysrahoitukseen jo aiemmin?

Ylöjärven kultakausi on kestänyt jo pitkän aikaa.

Merisaan uusi emäntä

Irena Lepola on nyt uusi Miss Merisa.

Ylöjärveläiset tuntevat Kauneushoitola ja kosmetiikka Merisan perustajat Merja Sihvosen ja Leila Antilan erittäin hyvin. Rouvat ovat olleet jo 32 vuoden ajan aktiivisesti mukana Soppeenmäen kauppatarjonnassa.

Sihvonen ja Antila ovat myyneet elämäntyönsä.

Merisaa emännöi nyt lielahtelainen Irena Lepola, jota muutamat puodin asiakkaat ovat jo ennättäneet luulla Sihvosen ja Antilan sisareksi.

Irena Lepola vaikuttaa hyvin tarmokkaalta rouvalta, joka tuo varmasti väriä Ylöjärven katukuvaan.

Uusi yrittäjä kunnioittaa vanhaa ja pitää kunnia-asianaan, että perinteikäs kivijalkamyymälä pärjää ja voi hyvin tulevaisuudessakin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?