YPAn poikajunioreille upea turnausvoitto

Ylöjärven Pallon vuonna 2004 syntyneiden poikien juniorijoukkue teki huiman tempun ja voitti Suomen suurimman salibandyturnauksen Helsinki Floorball Cupin.
salibandy

Mestaruutta juhlivat Kasperi Henriksson (ylh. vas.), Teemu Jäntti, Waltteri Laukka, Lassi Taavitsainen, Joona Isomäki, Valtteri Ruohonen, Aapo Kurhela, Markus Nurminen, Eero Sutinen sekä Santeri Horko (alh. vas.), Oliver Masalin, Onni Keskinen, Arttu Ruuhikorpi, Matias Rahko ja Kalle Kuusimäki. (Kuva: Timo Ruohonen)

Kivikovassa vuoden 2004 ikäluokan kilpasarjassa oli 16 joukkuetta. Mukana olivat kovimmat joukkueet Sisä-Suomesta, länsirannikolta ja Etelä-Suomesta. YPA aloitti pelit ottelulla sipoolaista Ådalens Idrottsföreningiä vastaan. Peli oli YPAlle ensimmäinen pitkän tauon jälkeen. Se näkyi ylöjärveläisten otteissa. Eero Sutisen avausmaali siivitti YPAn kuitenkin lopulta 6–2-voittoon.

Toisessa ottelussa YPA kohtasi Tikkurilan Tiikerit. Peli oli YPAlta avausottelua parempi. Pallo liikkui ja maalipaikkoja syntyi. YPA marssi selvään 8–2-voittoon.

Pelit jatkuivat hyvin nukutun yön ja maittavan aamupalan jälkeen Porin Karhuja vastaan. Tässä ottelussa vauhti ja fyysisyys olivat eri luokkaa kuin aiemmissa peleissä. Tiukka vääntö kääntyi YPAlle niukasti 5–4. Voiton jälkeen joukkue nautti lounaan McDonaldsissa, josta haettiin energiaa puolivälieräotteluun.

Neljännessä kamppailussa Järvenpään Panthers oli kova vastus. YPA hallitsi peliä mutta Panthers iski vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Toisesta erästä alkaen järvenpääläisten vauhti alkoi kuitenkin hiipua ja YPA otti 5–2-voiton. Näin YPA varmisti paikkansa välierissä.

Tasaisia mitalipelejä

Illan saunomisen ja yöunien jälkeen pelit jatkuivat aamuvarhaisella. Välieräväännössä ylöjärveläiset kohtasivat PSS Porvoon. YPA karkasi toisessa erässä jo 5–1-johtoon. Finaalipaikka oli jo hyppysissä, mutta porvoolaiset nousivat kuitenkin kuuden minuutin sisällä tilanteeseen 5–4. YPA kuitenkin kesti vastustajan loppurynnistyksen ja eteni loppuotteluun.

Finaalissa YPA sai vastaansa kivikovan Hämeenlinnan Steelersin. Loppuottelu alkoi hienoilla valoesityksillä ja kuulutuksilla. Ottelu käynnistyi tunnustelevasti ja kummankin joukkueen osalta ehkä hieman haparoiden.Tavoilleen uskollisena YPA aloitti maalinteon, kun Onni Keskisen hirmu lämäri upposi maaliin Oliver Masalinin hienosta syötöstä. Heti seuraavassa vaihdossa Onni Keskinen otti pallon alhaalta ja purjehti Steelersin puolustusalueelle iskemään jo toisen maalin YPAlle. Avauserän viimeisellä minuutilla Steelers kuitenkin kavensi.

Toisessa erässä Kasperi Henriksson kasvatti YPAn johtoa vanhanaikaisella maalilla. Steelers tuli kuitenkin kahden maalin takaa tasoihin kahdeksan minuuttia ennen erän loppua.

Kolmannessa erässä pelin sankari Onni Keskinen päätti, että mestaruuspokaali tulee Ylöjärvelle. Nuorukainen teki YPAlle johtomaalin viisi minuuttia ennen päätössummerin soimista. Hetkeä myöhemmin ylöjärveläisten kapteeni Arttu Ruuhikorpi iski YPAn kahden maalin karkumatkalle Valtteri Ruohosen esityöstä.

Ottamansa aikalisän jälkeen Steelers painosti kovasti, mutta uhrautuva puolustaminen ja Joona Isomäen huikeat torjunnat pitivät YPAn pystyssä.

– Upea peli pojilta ja osoitus joukkueen upeasta henkisestä kasvusta. Monesti aikaisemmin olemme vastaavanlaisissa tilanteissa joutuneet pettyneinä palaamaan kotiin, YPAn valmentajat Samuli Henriksson ja Timo Ruohonen kommentoivat.

Heidän mukaansa turnausvoiton avaimia olivat ehjä viisikkopeli, ykköskentän huikea vire, Onni Keskisen unelmapeli finaalissa, kakkos- ja kolmoskentän nousujohteiset peliesitykset, erinomainen maalivahtipeli sekä puolustajien parantuneet otteet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?