Kaupunginjohtaja veti esityksensä pois

Elokaaren palvelukeskuksen tulevaisuus jäi auki

Viljakkalassa sijaitsevan Elokaaren palvelukeskuksen myynti Esperi Care -konsernille ei edennyt maanantai-iltaisessa Ylöjärven kaupunginhallituksen kokouksessa. Kiivaan keskustelun tiimellyksessä kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto veti esityksensä pois.

Esperi Care -konserni haluaisi ostaa Elokaaren palvelukeskuksen kiinteistön. Esperi olisi valmis myös tuottamaan sosiaali- ja terveyspalvelujen Elokaaren asumispalvelut, jotka Ylöjärven kaupunki toteuttaa tällä hetkellä.

Viljakkalalaiset nousivat välittömästi viime viikonvaihteessa vastarintaan, kun he kuulivat Ylöjärven aikeista myydä Viljakkalan keskustassa toimiva Elokaaren palvelukeskus Esperi Care -konsernille.
Myös eri valtuustopuolueiden edustajat ovat saaneet viime päivinä poikkeuksellisen runsaasti kaupunkilaispalautetta aiotusta kiinteistökaupasta.
Maanantai-iltana kokoontunut kaupunginhallitus virittikin poikkeuksellisen ärhäkän keskustelun Elokaaren kohtalosta ja tulevaisuudesta.
Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto veti ehdotuksensa pois.
– Meidän täytyy vielä selvittää Elokaaren palvelukeskuksen mahdolliseen myyntiin liittyviä tiettyjä juridisia kysymyksiä. Kun tietyt kysymykset saavat vastaukset, harkitsemme, otammeko asian uudelleen luottamushenkilökäsittelyyn, Sorvanto sanoi tiistaina.

Aloite Esperiltä

Kaupungin luottamushenkilöt peräsivät tämän viikon maanantaina, mistä koko idea myydä Elokaaren palvelukeskus on peräisin.
Muiden muassa viljakkalalaisluottamushenkilöt ennättivät kysellä, liittyykö palvelukeskuksen myyminen tulevaan soteratkaisuun. Vastuunkantajat arvelivat, että kaupunki haluaa myydä Elokaaren hyvissä ajoin, jotta talo pysyy aktiivikäytössä. Pelkona on, että tulevaisuudessa sotepalveluista vastaava Pirkanmaan maakunta ei pitäisikään viljakkalalaispaikkaa itsellään.
Elokaaren palvelukeskuksesta luopumista alettiin harkita, kun Esperi Care -konserni lähestyi Elokaaren ostoaikeillaan Ylöjärven kaupunkia.
Jarkko Sorvannon mukaan Esperi haluaisi ostaa kiinteistön ja ryhtyä tuottamaan kaupungin tällä hetkellä palvelukeskuksessa järjestämät sosiaali- ja terveyspalvelujen asumispalvelut.
Järjestelyn yhteydessä Elokaaren henkilöstön palvelusuhteet turvattaisiin.
Mahdollisen kaupan jälkeenkin Elokaaren keittiö-, hallinto- ja kiinteistöhuollon henkilökunta jäisi kaupungin palvelukseen. Kaupungin tukipalveluiden säilyminen Viljakkalan alueella turvattaisiin jatkossakin.
Ylöjärven kaupungin taseessa Elokaaren palvelukeskuksen arvo on noin 600 000 euroa.

Yksi kommentti

  1. Päivi Rytkönen

    En ymmärrä miksi näin tehtäis. Lähellä toimii kuitenkin mm. ala- ja yläaste, vanhuksia on paljon ja matkat pitkiä. Mikäli tarkoitus olisi myydä ko kohde, eikö olisi järkevää laittaa se julkisesti myyntiin. Voihan olla, että muutkin tahot ovat siitä kiinnostuneet. Liittyessämme Ylöjärveen, palvelut piti säilyä muuallakin kuin keskustassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?