Polttopisteenä Ylöjärvi: Tulevaisuuden Ylöjärvi saa simppelin organisaation

Jos kaupunginjohtaja Jarkko Sorvannon suunnitelmat toteutuvat, Ylöjärveä johdetaan tulevaisuudessa paitsi kaupunginjohtajan esikunnan myös kahden putken organisaation avulla. Omat putkensa tulevat hyvinvointi- ja elinvoimatoimialoille.
Jarkko Sorvanto, kaupunginjohtaja, Ylöjärven kaupunginjohtaja

Jarkko Sorvanto herättelee ylöjärveläisiä uuteen aikaan. – Maakuntahallinto ei ole vain hallinnollista jumppaa.

Ylöjärven kaupungin hallinnon uudistamisen suuntaviivat ovat selkeät.

Kasvukaupunki astuu määrätietoisesti tulevaisuuden kunnan saappaisiin.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvannon mukaan marssijärjestys on kristallinkirkas. Ylöjärveläiset käyvät kuntavaaliuurnilla ja äänestävät uudet 51 kaupunginvaltuutettua, jotka ovat muutospäättäjiä.

Sorvanto on hahmotellut hallintomallia, jonka turvin Ylöjärven asioita hoidetaan vuoden 2019 alusta, jolloin maakunnat ovat jo iskukunnossa.

Ylöjärven toiminnoista ja palveluista vastaa koneisto, joka koostuu kaupunginjohtajan esikunnasta ja kahdesta putkesta. Toisessa putkessa ovat hyvinvointiasiat ja toisessa putkessa ovat elinvoima-asiat.

Kaupunginjohtaja uskoo siihen, että uudella organisaatiolla on järkevää tekemistä. Ylöjärvi vastaa tulevaisuuden haasteisiin ja se kehrää uutta elinvoimaa. Paikkakunta kasvaa ja menestyy.

Sorvanto tietää, että niin luottamushenkilöillä kuin virkamiehillä on edessä kova urakka. Kaupungin toimintaympäristö muuttuu rajusti, kun maakunnat aloittavat toimintansa. Ylöjärvenkin on sopeuduttava uuteen tilanteeseen, jossa rahaa on tuntuvasti vähemmän käytössä kuin nykymuotoisella kunnalla on ollut. Investointitahti on auttamattomasti hitaampi kuin se, mihin ylöjärveläiset ovat tottuneet kymmenen viime vuoden aikana.

Kaupunginjohtajan johdolla Ylöjärvi kokoaa uuden kaupunkistrategian. Jarkko Sorvannon mukaan Ylöjärvellä on teesit tiedossa. Kaupunki satsaa elinkeinoelämään ja laadukkaisiin palveluihin. Sorvannon strategiassa kärkikohdat ovat hyvässä järjestyksessä. Paperissa ei ole mitään turhaa.

Kuntavaalit ovat ovella. Jarkko Sorvanto toivoo, että puolueet kokoavat monipuoliset ehdokaslistat. Hänen mielestään valtuutetuilla on edessään antoisa valtuustokausi. Päättäjät rakentavat pohjan uudelle Ylöjärvelle.

– Ylöjärvellä on elinvoimaa. Käytämme vahvat voimavaramme tulevaisuuden rakentamiseen. Jälkeä syntyy.

Kaupungissa on väkevä tekemisen meininki.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?