Uusi peliyhtiö aloittaa toimintansa heti tammikuun ensimmäisenä päivänä

Vain yksi Veikkaus

Kotimainen rahapelikenttä kokee jäntevän muutoksen heti vuoden alussa, kun RAY, Veikkaus ja Fintoto yhdistyvät yhdeksi suureksi peliyhtiöksi. Jatkossa kansallinen rahapelifirma on Veikkaus Oy.
Veikkaus, Uusi Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys, Fintoto, ravit, toto, Teivon ravikeskus

Tammikuun alusta lähtien myös Teivossa järjestettävät ravipelit kuuluvat uuden kansallisen peliyhtiön eli Veikkaus Oy:n palettiin. Rata juhli nelikymppisiään viime heinäkuun puolivälissä. Yksi paikallisen hippodromin ensi vuoden suurista haasteista on tapahtumatuotanto. (Kuva: Hippos / Ilkka Nisula)

Yksi iso tavoite peliyhtiöiden yhdistämisessä on se, että liittämisellä pyritään vahvistamaan kotimaista rahapelijärjestelmää.
Hankkeen toinen tärkeä motiivi on rahapelaamisen sosiaalisten ja terveydellisten haittojen vähentäminen.
– Asiakkaillemme yhdistyminen näkyy siten, että voimme tarjota heille monipuolisemman pelikattauksen ja täten entistä paremman asiakaskokemuksen.
– Myös pelaamisen hallinnan välineet löytyvät ensi vuoden aikana yhdeltä pelisivustolta. Turvallinen ja maltillinen pelaaminen on uuden yhtiön ykköstavoitteita, Veikkaus Oy:n toimitusjohtaja Olli Sarekoski perustelee.
Asiakkaille muutos ei näy välittömästi. Pelivalikoima säilyy entisellään, ja pelipisteet sekä myyntipaikat palvelevat tuttuun tyyliin. Verkkokaupat veikkaus.fi, ray.fi ja fintoto.fi säilyvät koko alkuvuoden erillisinä ja käyttäjätunnukset ennallaan.

Yhteinen hyvä pysyy

Rahapeliyhtiön tuotot käytetään jatkossakin lyhentämättöminä yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Niillä varmistetaan tuhansien suomalaisten hyvinvointia edistävien kansalaisjärjestöjen rahoitus.
– Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy vuosittain yli miljardi euroa. Avustuksilla tarjotaan suomalaisille mahdollisuuksia muun muassa harrastaa, pysyä terveenä ja tervehtyä.
– Niillä tuetaan monipuolista vapaaehtoistoimintaa ja autetaan arjen kriisitilanteissa, toimitusjohtaja Sarekoski taustoittaa.
Uuden peliyhtiön tuotosta 53 prosenttia kohdistuu liikunnalle, tieteelle, kulttuurille ja nuorisotyölle. Terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen menee 43 prosenttia. Hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen suuntautuu neljä prosenttia tuotoista.
Veikkauksen uusi brändi ja visuaalinen ilme piirtyvät pikku hiljaa pelipisteisiin ja materiaaleihin.
Ensiksi uusi ilme näkyy muun muassa pelitositteissa sekä tv:n lottoarvontojen ja ravitulosten tuloslähetyksissä.

Forssin ravivuosi

Veikkaus, Uusi Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys, Fintoto, ravit, toto, Mika Forss

Mika Forssille ravivuosi 2016 oli napakymppi. Hämeenkyröläinen rikkoi muun muassa 300 voiton rajapyykin. (Kuva: Hippos)

Kun katse siirretään uudesta peliyhtiöstä Teivon ravivuoteen 2016  ja nimenomaan urheilulliseen sektoriin, yksi nimi nousee ylitse muiden. Kyseessä on tietenkin Teivon väreissä ohjastava Mika Forss.
Mies sai kutsun presidentti Sauli Niinistöltä itsenäisyyspäivän Linnan juhliin.
Forssin ja hänen puolisonsa Marjo Kivimaan lisäksi Linnan juhlissa nähtiin myös kaikkien ylöjärveläisten tuntema yli 10 000 voiton menestysohjastaja Jorma Kontio yhdessä Päivi-vaimonsa kanssa.
Mika Forssille vuosi 2016 on ollut kaikkien aikojen menestyksekkäin. Hän vie nimiinsä muun muassa kansallisen raviohjastajien ajajaliigan voiton.
Vilkaisu Suomen Hippoksen tilastoihin kolme päivää ennen jouluaattoa kertoo tylyä kieltään: Forss on 21. joulukuuta mennessä ajanut hevosenomistajille palkintorahaa reilut 1,7 miljoonaa euroa.
Mika Forssin vuoden tähtihetkiin itsenäisyyspäivän ohella lukeutuu tietenkin heinäkuun viimeinen viikonloppu. Lavajärveläinen ohjasti itsensä raviohjastajien Euroopan mestariksi Hampurissa ja taituroi heti perään ravikuninkuuden Vitterin rattailla Turun kuninkuusraveissa.
Selkeisiin urheilullisiin ansioihin pitää lukea sekin, että Mika Forss saavutti maagisena pidetyn 300 voiton rajan joulukuussa.
Teivon ravivuosi 2017 käynnistyy tutuilla tiistairaveilla heti vuodenvaihteen jälkeen 3. tammikuuta. Toto76-ravit ravataan heti perään lauantaina 7. tammikuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?