Tuomisto sivakoi palkintopallille

Ylöjärven Urheilijoiden Ilkka Tuomisto hiihti kahdesti palkintopallille parahiihdon maailmancupin osakilpailussa Vuokatissa.

Ilkka Tuomiston vauhti on ollut heti alkukaudesta vakuuttavaa. (Kuva: Paralympiakomitea)

Ensiksi Tuomisto kiri toiseksi miesten sprintissä. Karsinassa Tuomisto oli vielä nopein hiihtäjä, mutta finaalissa Ukrainen Grygorii Vovchynskyi kiilasi ylöjärveläisen edelle. Kolmas oli kanadalainen Mark Arendz.
Tuomisto sijoittui niin ikään toiseksi myös miesten 20 kilometrillä. Suomalainen sivakoi matkan aikaan 51.59,6. Voittoon hiihti Ukrainen Ihor Reptyukh ajalla 51.21,6. Kolmas oli jälleen Kanadan Mark Arendz.
Miesten viidellä kilometrillä Tuomiston vauhti ei riittänyt aivan kärkikahinoihin. Ylöjärveläinen oli seitsemäs ajalla 12.08,5. Voiton nappasi Ranskan Benjamin Daviet, jolle Tuomisto hävisi reilut minuutin ja kymmenen sekuntia.
Tuomisto on maailmancupissa nyt kolmantena 196 pisteellä. Johdossa on Ihor Reptyukh 225 pisteellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?