Karvakamut kokoontuivat kutsuvierastilaisuuteen

Viikko sitten tiistaina eläimet siunattiin jouluun Teivon ravikeskuksessa kirpeässä pakkassäässä. Koirakeskus Eläinavustajan järjestämän yleisönäytösten ohella Teivossa päästiin silittelemään islanninhevosia ja halailemaan hali-bernejä.
berninpaimenkoira, Teivon ravikeskus, eläinten joulusiunaus, joulu, Koirakeskus Eläinavustaja

Hali-bernit ovat berninpaimenkoiria, jotka pitävät paijaamisesta. Ne ovat hyviä seurakoiria, jotka ilostuttavat esimerkiksi vanhuksia hoitokotivierailuillaan.

Itsenäisyyspäivänä Teivo täyttyi kaikenkarvaisista hännän heiluttajista, jotka olivat tulleet ravikeskukselle eläinten joulusiunaukseen.
Ylöjärveläisten ihmisten ja koirien lisäksi tapahtumaan oli kutsuttu kutsuvieraita, joiden joukossa oli niin virkakoiria, opaskoirapentuja, islanninhevosia kuin ravihevosia.
Tilaisuuden aluksi Ylöjärven seurakunnan pappi Matti Mikkola siunasi lemmikit ja Vuorentaustan koulun viides- ja kuudesluokkalaiset kajauttivat ilmoille kappaleen Heinillä härkien kaukalon.
Siunauksen jälkeen yleisö siirtyi sisätiloihin katsastamaan kesällä avattuja koirakeskus Eläinavustajan tiloja, joissa pidettiin näytös koiren kanssa harrastettavista lajeista.

Tavallisia perhekoiria

Teivon ravikeskus, eläinten joulusiunaus, joulu, Koirakeskus Eläinavustaja, Tommi Mäkelä

Kouluttaja Tommi Mäkelä näytti 15-viikkoisen pennun kanssa myös viehejuoksua, jossa koira käyttää luontaista saalistusviettiään.

Yleisön keräännyttyä sisätiloihin asteli Eläinavustajan kouluttaja Tommi Mäkelä koulutusviheriölle 15-viikkoisen alanol español -koiranpennun kanssa.
Hän näytti pennun kanssa erilaisia tottelevaisuusharjoituksia, joissa pentua pyrittiin motivoimaan ruuan avulla.
– Luoksetuloharjoitusten lisäksi teemme erilaisia motorisia harjoituksia, jotta koira oppii käyttämään takapäätään ja tulemaan näihin asentoihin, Mäkelä selosti samalla pyörittäen kättään pennun vipeltäessä perässä.
Mondioringnäytöksessä MM-tason koirakko näytti, miten huippukoira osaa tehdä lajiin kuuluvat tottelevaisuuharjoitukset, esteen ylitykset ja puruosuudet moitteetta.  Suojapukuun pukeutuneen maalimiehen puremista sisältävä laji näytti ensi näkemältä hurjalta, mutta Tommi Mäkelä korosti, että mondioringkoirat ovat ihan tavallisia perheenjäseniä.
– Tässä lajissa korostetaan koiran sisäistä saalistusviettiä temppujen muodossa. Nämä koirat ovat harrastuksestaan huolimatta hyviä lasten kanssa, hän sanoi.
Mäkelä näytti myös kaksivuotiaan belgianpaimenkoiransa Extran kanssa yleisölle, miltä näyttää katkaistu hyökkäys. Tempussa maalimies ärsyttää koiraa, jonka ohjaaja käskee hyökkäämään. Juuri ennen maalimieheen koskemista ohjaaja kuitenkin keskeyttää koiran käskystä, ja koira palaa takaisin sivulle.
– Olin melko varma, että Extra epäonnistuu, koska olemme vielä sen verran alussa treenaamisen kanssa. Tällaiset uudet tilanteet yleisön keskellä tekevät koiralle hyvää, kuten myös se, että koira epäonnistuu joskus. Yleensä ottaen me ihmiset epäonnistumme useimmin ja opimme enemmän koiriltamme kuin ne  oppivat meiltä, Mäkelä huomautti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?