Jouluihmisenä kymppi

Rintasyövästä toipunut Arja Koriseva voi nyt hyvin ja nauttii joulusta niin kuin täyden kympin jouluihminen vain osaa.
joulu, joululaulut, joulumusiikki, musiikki, Arja Koriseva

– Askartelu ja puuhastelu ovat minulle ihanaa valmistautumista jouluun, yhtä lailla kuin joululaulut, Arja Koriseva sanoo. (Kuva: Jouni Harala)

– Sairastuminen pysäyttää aina – osui se omalle kohdalle tai läheiselle. Syöpä opetti minulle, että huomisesta ei oikeasti tiedä. Hetkessä eläminen ei ole mikään klisee. Edellisenä päivänä ei todellakaan voi tietää, mitä seuraavana päivänä diagnosoidaan, laulaja Arja Koriseva toteaa.

– Sairastumisen jälkeen olen ymmärtänyt nauttia elämästä entistä enemmän. Olen myös armollisempi itselleni.

Elämästä nauttiminen on ainakin viime viikkoina tarkoittanut jouluaskarteluihin täysin siemauksin uppoutumista. Konsertoidessaan Helsingissä Musiikkitalossa Koriseva sai Helsingin Villasukkatehtaalta laatikollisen sukan teriä. Intohimoinen askartelija keksi heti jämäpaloille käyttöä.

– Lasteni koulussa on tulossa joulumyyjäiset. Värkkäilen villasukan teristä tonttuja ja pieniä amppeleita. Nautin aivan hirveästi, kun voin kantaa oman korteni kekoon. Askartelu ja puuhastelu ovat ihanaa valmistautumista jouluun – yhtä lailla kuin joululaulut.

Joululauluja Koriseva laulaa yleisölleen vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna syöpähoidot pitivät rakastetun esiintyjän sairauslomalla, mutta nyt on taas kirkkokonserttien aika. Ylöjärven-konsertissa kuullaan tuttuja klassikkoja sekä uudempia joululauluja, joita Koriseva on levyttänyt. Listalla on ainakin Taivas sylissäni, Varpunen jouluaamuna ja Sydämeeni joulun teen. Korisevaa säestää ja hänen kanssaan laulaa Minna Lintukangas.

Joululaulujen laulaminen ei tunnu työläältä, sillä Koriseva määrittelee itsensä täysveriseksi jouluihmiseksi.

– Kouluasteikolla kymppi! laulaja määrittelee jouluhulluutensa asteen.

– Tykkään hirveästi joulusta ja kaikesta, mitä siihen liittyy. Perheelleni esimerkiksi kuusen hakeminen on tärkeä tapahtuma.

Viisihenkinen perhe etsii sopivan joulupuun omasta metsästään. Jokaisen silmä on harjaantunut tarkkailemaan noin nelimetristä kuusta, joka sopii kotitalon korkeaan olohuoneeseen. Kuusi haetaan muutama päivä ennen aattoa, jotta sitä ehditään ihailla mahdollisimman pitkään.

Arja Korisevan ja Minna Lintukankaan konsertti

Ylöjärven kirkossa 15. joulukuuta kello 18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?