Ylöjärven kulttuurin suurnimet palkittiin paikallislehden juhlassa

Eput ja Lehdot saivat Antin

Ylöjärven Uutisten perinteinen Antinpäivä oli tänä vuonna kulttuurin juhlaa. Arvostettuja Antti-patsaita luovutettiin peräti kaksi, kun Pirkanmaan paikallislehdistö päätti jakaa tilaisuudessa myös Maakunta-Antin. Suuri kunnianosoitus myönnettiin rockyhtye Eppu Normaalille.
Antinpäivä, Antinpäivä 2016, Ylöjärven Uutiset, paikallislehdet, Jarkko Sorvanto

Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto oli yksi Antinpäivän lukuisista arvovieraista. Hän nostatti paikallisten silmäätekevien tunnelmia kertomalla muun muassa positiivisia kuulumisia paljon puhetta herättäneestä Eppu Normaali -patsashankkeesta. Paikallislehdistön perinteisen Antti-patsaan sai Eppujen ohella kotiinviemisikseen KuruFestin voimahahmo Tuomas Lehto (oik.). (Kuvat: Suvi Tammilehto)

Harvoin jaetun Maakunta-Antin on saanut takavuosina muun muassa Ylöjärven entinen kaupunginjohtaja, kunnallisneuvos Pentti Sivunen. Palkinto myönnetään tunnustuksena ja kiitollisuuden osoituksena Pirkanmaan hyväksi tehdystä työstä.
Aloitteen Eppujen palkitsemisesta Antilla oli tehnyt Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Matti Pulkkinen. Palkitsemisen hyväksyivät kaikki maakunnan paikallislehdet.
– Eppu Normaalista on paljon hyvää uutisoitavaa. Yhtyeellä on positiivinen vaikutus alueen elämänmenoon, mikä näkyy monella eri tasolla, Pulkkinen perusteli palkitsemispuheessaan viime keskiviikkona.
– Eput piristävät muun muassa alueen elinkeinoelämää ja me-henkeä. Bändi myös muistaa paikalliset, ylöjärveläiset juurensa ja tuo niitä ylpeästi esille, päätoimittaja jatkoi.
Eppu Normaalin jäsenet eivät päässeet juhlaan ottamaan palkintoaan vastaan. Elokuva- ja konserttikiireiden keskellä ollut yhtye lähetti kuitenkin tilaisuuteen lämpimät kiitoksensa.

Vallin ylisti KuruFestiä

Antinpäivä, Antinpäivä 2016, Ylöjärven Uutiset, paikallislehdet, Matti Pulkkinen, Sina Kujansuu

Lausuntataiteilija Sina Kujansuu esitti juhlaväelle Eeva-Liisa Mannerin Lapsuuden hämärästä -runon. Se kuvasi – palkittuihin sopivasti – suhdetta musiikkiin.

Juhlapäivän toinen iso kunnianosoitus myönnettiin Tuomas ja Heini Lehdolle. Kamarimusiikkitapahtuma KuruFestin luonut voimakaksikko sai ansioistaan paikallisen Antti-patsaan.
Lehtojen merkitystä Ylöjärven kulttuurielämälle korosti puheessaan kaupungin kulttuurisihteeri Minna Vallin. Hän luetteli pitkän liudan klassisen musiikin huippunimiä, jotka ovat vuosien saatossa esiintyneet KuruFestissä.
– Nämä nimet ovat sellaisia, joita olemme tottuneet näkemään tv:ssä ja loppuunmyydyissä konserteissa, Vallin sanoi, viitaten muun muassa kapellimestari Santtu-Matias Rouvaliin.
– Missä muualla kuin Ylöjärven Kurussa päästään vuodesta toiseen katsomaan tällaisia soittajia lähietäisyydeltä? hän kysyi.
Tänä vuonna KuruFest järjestettiin kymmenettä kertaa. Lehdon sisarusten alulle panema tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa genrensä huippujen kesäisenä kohtaamispaikkana.
– Meillä on Ylöjärvellä asiat hyvin, kun on KuruFest. Osa tästä palkinnosta kuuluu Heini ja Tuomas Lehdon vanhemmille, jotka ovat myös tehneet pitkän päivätyön tapahtuman eteen, Vallin muistutti.

Antiloopit yrittäjänestoreille

Antinpäivä, Antinpäivä 2016, Ylöjärven Uutiset, paikallislehdet, Heikki Ojares, Riitta Ojares, Valto Koivula, Marja Koivula, Yrjö Ojanen, Saila Ojanen

Ylöjärven Uutisten pronssiset antilooppipatsaat luovutettiin tänä vuonna Heikki ja Riitta Ojarekselle (vas.), Valto ja Marja Koivulalle sekä Yrjö ja Saila Ojaselle.

Ylöjärven Uutiset jakoi Antti-patsaiden lisäksi myös muutaman oman tunnustuksensa ansioituneille ylöjärveläisille. Pronssisen antilooppipalkinnon saivat takanreunukselleen pitkän linjan yrittäjäpariskunnat Heikki ja Riitta Ojares, Valto ja Marja Koivula sekä Saila ja Yrjö Ojanen.
Ojarekset tunnetaan Ylöjärvellä rakennusalalta, Koivulat autokorjaamotöistä ja Ojaset maailmanlaajuista menestystä niittäneestä Lehtovuori Oy:stä.

Antinpäivä, Antinpäivä 2016, Ylöjärven Uutiset, paikallislehdet, Antti-patsas, Eppu Normaali

Maakunta-Antti on tunnustus Pirkanmaan paikallisen elämän hyväksi tehdystä työstä.

Antinpäivä, Antinpäivä 2016, Ylöjärven Uutiset, paikallislehdet, Matti Pulkkinen

Matti Pulkkinen korosti juhlapuheessaan luotettavan tiedonvälityksen merkitystä. – Tänä päivänä kuka tahansa voi olla toimittaja ja kaikki haluavat olla toimittajia, päätoimittaja mietti.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.