Työntäyteinen missivuosi

Ylöjärveläinen vaaleaverikkö Vilhelmiina Riuttala valittiin viime vuonna ensimmäiseksi Miss Ylöjärveksi. Riuttalan kruununperijä eli uusi Miss Ylöjärvi valitaan lauantaina 3. joulukuuta.
Miss Ylöjärvi, Miss Ylöjärvi 2016, Miss Ylöjärvi 2015, missikilpailu, Vilhelmiina Riuttala

Viime vuoden Miss Ylöjärvi Vilhelmiina Riuttala on viettänyt työntäyteisen missivuoden. Ehkä paras palkinto hänelle on ollut työpaikka ylöjärveläisessä Kauneuskeskus Vipissä. Tämän vuoden kauneuskilpailussa Riuttala toimii missikandidaattien meikkaajana. Hän istuu myös kilpailutuomaristossa finaalipäivänä.

Missikruunusta luopumiseen liittyy omalla tavallaan haikeutta. Vuosi Miss Ylöjärvenä on antanut Vilhelmiina Riuttalalle paljon myönteisiä kokemuksia.
– Tämä vuosi on ollut todella erilainen kuin moni muu vuoteni allakassa. Työskentely Miss Ylöjärvenä on tuonut minulle paljon rohkeutta ja itsevarmuutta. Nykyään uskallan olla enemmän esillä kuin aiemmin, Riuttala summaa kokemuksiaan.
– Huomaan, että olen sosiaalisempi ja iloisempi kuin vuosi sitten, hän luonnehtii.
Vilhelmiina Riuttala on toiminut paikallistoimijoiden parissa.
– On ollut erityisen hienoa, että olen päässyt mukaan erilaisiin edustustehtäviin. Minut on kutsuttu muun muassa yritysiltoihin ja muotinäytöksiin. Nämä ovat olleet itselleni upeita kokemuksia, hallitseva Miss Ylöjärvi kehuu.
– Olen saanut olla etuoikeutetussa asemassa, ylöjärveläiskaunotar kiittelee.

Rohkeasti mukaan

Henkilö, joka osallistuu kauneuskilpailuihin ensimmäistä kertaa, saattaa kokea jonkinlaista rimakauhua. Arvostelun kohteena oleminen voi vaikuttaa jopa pelottavalta tilanteelta. Vilhelmiina Riuttala tahtoo rohkaista niitä tyttöjä, jotka mahdollisesti pohtivat osallistumistaan Miss Ylöjärvi -mittelöön ensi vuonna tai myöhemmin tulevaisuudessa.
– Osallistumalla missikilpailuun ei häviä yhtään mitään. Itselleen kannattaa antaa mahdollisuus näyttää, mihin pystyy, Riuttala kannustaa.
– Miss Ylöjärvi -kilpailu on rento juttu. Siitä ei tarvitse kantaa ylen määrin paineita. Minun kokemukseni mukaan tässä missimittelössä vallitsee hyvä henki kilpailijoiden kesken. Pisteistä ja paikasta auringossa ei tarvitse taistella veren maku suussa, vaan kysymys on myös mukavasta tapahtumasta.

Misseys toi rutkasti työtä

Vilhelmiina Riuttalan missivuosi on edustustilaisuuksien ja kontaktien lisäksi tuonut hänelle myös vankan leipäpuun.
Pian kruunustaan luopuva ylöjärveläismissi on työskennellyt kosmetologina kohta vuoden päivät ylöjärveläisessä kauneudenhoitoalan yrityksessä, Kauneuskeskus Vipissä.
– Jatkan töitäni Vipissä edelleen. En ole lähdössä sieltä minnekään. Meillä on siellä niin mahtava työtiimi.
– Ainoa muutos on se, että teen työtäni vuoden alusta lähtien yrittäjänä.

Miss Suomeen tulevaisuudessa?

Upeasti soljunut vuosi Miss Ylöjärvenä on merkinnyt Vilhelmiina Riuttalalle sitä, että hän on ryhtynyt toden teolla miettimään valtakunnallista Miss Suomi -kilpailua.
– Kyllä asia on käynyt mielessäni, ja olen myös keskustellut siitä näiden missikilpailujen järjestäjän Lena Sillanpään kanssa, Vilhelmiina Riuttala myöntää.
Miss Suomi -mittelö saattaa hyvinkin olla ylöjärveläiskaunottaren kilpa-areena tulevaisuudessa.
– En ehkä lähde aivan suoraan kokeilemaan siipiäni Miss Suomi -kisaan. Hyvä välietappi ennen sitä voisi olla esimerkiksi Miss Tampere -mittelö. Miss Suomi -kisat voisi vatolla ajankohtainen juttu parin vuoden päästä, Riuttala arvioi.
Vilhelmiina Riuttala saa hyvää oppia mahdolliseen Miss Suomi -kilpailuun myös tämänvuotisesta Miss Ylöjärvi -mittelöstä.
– Vaikutan tänä vuonna kilpailun tuomaristossa. Sen lisäksi työskentelen missikatraan meikkaajana, joten minulla riittää paljon vilskettä myös tämän syksyn Miss Ylöjärvi –finaalissa.
Mihin tekijöihin missituomari Vilhelmiina Riuttala kiinnittää eniten huomiotaan missikandidaateissa?
– Tarkastelen aika paljon sitä, kuinka tytöt tuovat itseään esiin. Mielestäni luonnollisuus on tässäkin valttia. Ihmisestä näkee sen aika nopeasti. Innokkuus edustaa Ylöjärveä on myös merkityksellistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?