Herra Avant Saksa on halunnut tehdä ylöjärveläisyrityksen kuormaajista numero ykkösen

Avantin voittokulku alkoi vuonna 2006

Toimitusjohtaja Thomas Sterkel tietää tarkan ajankohdan, milloin sinivalkoinen Avant Tecno Oy iski itsensä läpi maailman johtavassa teollisuusmaassa Saksassa. Ylöjärveläinen pienkuormaajien ja niiden työlaitteiden valmistaja mursi muurin ja otti asemansa runsaan 82 miljoonan asukkaan valtakunnassa vuonna 2006, jolloin suomalaisyritys toi markkinoille voimakkuudestaan ja ketteryydestään mannaa niittäneet 600-sarjan koneet. Tuolloin saksalaiset lakkasivat puhumasta lelumaisista Avanteista.
– Asiakkaan on tunnettava, että hän on hankkinut Avant Tecnon kuormaajan. Jatkuvuus on meille tärkeä asia, Sterkel linjaa.

– Asiakkaan on tunnettava, että hän on hankkinut Avant Tecnon kuormaajan. Jatkuvuus on meille tärkeä asia, Sterkel linjaa.

Thomas Sterkel ottaa kouraansa työhuoneen lasivitriinistä vihreän kuormaajan pienoismallin.
– Takavuosina monet saksalaiset hymähtelivät nähdessään Avanteja. Tietämättömyyttään he kutsuivat koneita leluiksi. Moni ajatteli kuormaajan fyysisen pienuuden tarkoittavan voimatonta, käyttörajotteista ja helposti kaatuvaa laitetta. Vähättelevät naurut ovat hyytyneet, kun ihmiset ovat oivaltaneet, miten muuntuvia, ketteriä ja vakaita suomalaiskuormaajat todellisuudessa ovat.
– Monista epäilijöistä on tullut meidän uskollisia asiakkaitamme.
Sterkel arvostaa suuresti maansa ammattilehtiä, jotka kertovat kiitettävän kattavasti ja aktiivisesti Avant Tecnon tuoteperheestä.
– Tunnen hyvin paljon alamme erikoislehtien toimittajia. Journalistit haluavat tehdä yrityksemme kanssa tiivistä yhteistyötä, koska heidän mielestään Avant Tecnon kuormaajat ja työvälineet edustavat toimialansa kärkeä, hän kertoo.
– Lehdet ovat Saksassa tärkeitä mielipidevaikuttajia. Kun ihmiset lukevat juttuja, he myös uskovat, mitä teksteissä kerrotaan. Tiedon jakaminen onkin meidän keskeinen tehtävämme, hän sanoo.
Sterkel huomauttaa, että Saksassa ilmestyy runsaat sata ammattilehteä, joissa Avant Tecnon tuotteiden on näyttävä.

Messut ovat avainasemassa

Avant Tecno esittäytyi juuri Hannoverissa vuosittain pidettävillä Agritechnica-messuilla.
Thomas Sterkel korostaa, että messuille osallistuminen on äärimmäisen tähdellistä Avant Tecnon kaltaiselle yritykselle.
– Saksassa messuille osallistuminen on hyvin kallista mutta välttämätöntä ja viisasta, hän tietää.
– Messuilla vierailevat ihmiset, jotka ovat aidosti kiinnostuneita esimerkiksi meidän toimialamme koneiden vaihtoehdoista ja koneiden kehityksestä, toimitusjohtaja lisää.

Avant Tecno Deutschland GmbH:n toimitalo sijaitsee näkyvällä paikalla Eppertshausenissa.

Avant Tecno Deutschland GmbH:n toimitalo sijaitsee näkyvällä paikalla Eppertshausenissa.

– Messuilta pois jääminen kostautuisi tulevaisuudessa. Näissä tapahtumissa me kohtaamme tulevaisuuden uusia potentiaalisia asiakkaita.
– Monille messukävijöille jää mieleen jokin kone tai työlaite, ja he palaavat herätetyn kiinnostuksen ansiosta asiaan.
Saksa on kansainvälisten mammuttimessujen luvattu maa.
Äskettäisillä Hannoverin messuilla kävi runsaat 150 000 messuvierasta.
Suomalaiset vihreät kuormaajat esittäytyvät myös Münchenissä kolmen vuoden välein järjestettävillä Bauma-messuilla, jotka ovat koko maailman johtavat rakennuskoneiden ja -laitteiden suurmessut.
– Bauma-messuja pidetään vaikuttavimpana esittely- ja näyttelytapahtumana maailmassa. Tämän vuoden huhtikuussa järjestetyillä messuilla kävi noin 600 000 henkilöä, Sterkel kertoo.
Avant Tecnon koneet ovat lisäksi esillä Frankfurtin, Berliinin ja Nürnbergin messuilla.

Saksalainen arvostaa perheyritystä

Yritysliput liehuvat voitonvarmasti Avant Tecnon Saksan toimitalon etupihalla.

Yritysliput liehuvat voitonvarmasti Avant Tecnon Saksan toimitalon etupihalla.

Teollisuusneuvos Risto Käkelän neljännesvuosisadan aikana luoma Avant Tecno Oy on suomalainen perheyritys.
Thomas Sterkelin mielestä Avant Tecnon vahvuus muun muassa Saksan markkinoilla on se, että yrityksen omistajalla on tunnistettavat kasvot.
– Saksalainen arvostaa perheyritystä hyvin paljon, koska omistusmuoto merkitsee meille luottamusta ja jatkumoa, hän perustelee.
– Myyjällä ja ostajalla on yhteinen tulevaisuus. Saksalainen on hyvin uskollinen valitsemalleen valmistajalle.

”Olen matkasaarnaaja”

Kun Thomas Sterkel kohtasi Avant Tecnon ensimmäisen kerran kuusitoista vuotta sitten, valmistaja ja sen tuotteet olivat hyvin tuntemattomia Saksassa.
Sterkel kutsuukin itseään Avant Tecnon matkasaarnaajaksi, koska hän on kiertänyt koko maan ja käynyt puhumassa mahdollisille asiakkaille suomalaiskuormaajista ja niiden työlaitteista.
– Kuljin konkreettisesti ovelta ovelle, hän tarkentaa.
Sterkelin mukaan uuden toimijan on suorastaan sikavaikeaa lyödä itsensä läpi Saksan markkinoilla.
– Oikotietä onneen ei ole. Asiakaskandidaateille on esiteltävä kädestä pitäen, miten kone toimii ja mitä kaikkea sillä voi tehdä. Opastaminen on avainasemassa, hän painottaa.
Sterkel sanoo, että asiakaskin on saatava rakastumaan vihreään kuormaajaan.
– Henkilökuntamme ja edustajamme huolehtivat siitä, että jokainen ostajamme tuntee hankkineensa juuri Avant Tecnon. Asian on tunnuttava joltakin erityiseltä.

Toimitusjohtaja Thomas Sterkel (vas.) arvostaa suuresti teollisuusneuvos Risto Käkelän yrittämistä ja työntekoa. Sterkel on omistautunut sataprosenttisesti vihreiden kuormaajien lähetyssaarnaajaksi.

Toimitusjohtaja Thomas Sterkel (vas.) arvostaa suuresti teollisuusneuvos Risto Käkelän yrittämistä ja työntekoa. Sterkel on omistautunut sataprosenttisesti vihreiden kuormaajien lähetyssaarnaajaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?