”Olisi aika hienoa edustaa Ylöjärveä”

Vuorentaustan Laura

Miss Ylöjärvi -kilpailu ratkaistaan Kauppakeskus Elossa lauantaina 3. joulukuuta. Ylöjärven värejä mittelössä edustaa Laura Mannila.
Miss Ylöjärvi, Miss Ylöjärvi 2016, missikilpailu, Laura Mannila, Piece of Furniture Oy

Kauneuskilpailu Miss Ylöjärvi -kandidaatti Laura Mannila ehti pelata muutaman lyönnin biljardia missikiertueen bikinikuvausten tauolla.

Kymmenen Miss Ylöjärvi -kisan kandidaattia esittäytyi bikinikuvauksissa Piece Of Furniture Oy:n tiloissa Ylöjärven Elovainiolla toissa viikon perjantaina.
Ensimmäinen julkinen esiintyminen missitulokkailla oli viime viikon tiistaina Teivon raveissa. Seuraavaksi heidät bongattiin Ylöjärven torilla perinteisessä joulunavauksessa perjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina missit ilahduttivat jouluostoksia tehneitä ylöjärveläisiä Kauppakeskus Elossa.
Ylöjärven toivo kilpailussa on 22-vuotias ja 171 senttimetriä pitkä Laura Mannila. Hän asuu tradenomiopintojensa vuoksi Helsingissä  mutta on silti vaikuttanut puutarhakaupungissa varsin pitkään.
– Asuin Vuorentaustassa 15 vuotta, joten Ylöjärvi on kotikaupunkini.
Uteliaisuus sai Mannilan lähtemään Miss Ylöjärvi -kilpailuun.
– Tulin mukaan kokeilumielellä. Ajatuksenani on testata, pärjäänkö tällaisessa kilpailussa. Lisäksi koen, että olisi aika hienoa edustaa Ylöjärveä, Mannila perustelee.
Laura Mannila lähtee missimittelöön avoimella mielellä.
– Teen parhaani. Katsotaan sitten kilpailun jälkeen, mikä on tulos, hän lausuu.
Missikilpailun ensikertalainen oli valmistautunut työntäyteiseen rupeamaan erilaisia tapahtumia ennen loppukilpailua.
– Ohjelma on tiivis, mutta mielestäni kalenteri näyttää ihan hyvältä, Mannila sanoo.
Hyvä valmistautuminen kilpailuun on jo puoli voittoa.
– Mielestäni on tärkeää levätä riittävästi ennen kiertueen yleisötapahtumia. Lisäksi harrastan kuntoliikuntaa säännöllisesti. Se auttaa jaksamaan.

Sosiaalinen media tärkeässä roolissa

Missikilpailun järjestäminen vaatii pitkäjänteistä työtä myös organisaattorilta.
– Arkipäiviini lukeutuu koko vuoden ajan jatkunut kontaktointi ja suunnittelu, missimamma Lena Sillanpää kertoo.
Miss Ylöjärvi -kilpailussa sosiaalinen media näyttelee erittäin tärkeää roolia.
– Päivitämme kiertueemme kuulumisia sekä Instagramiin että Facebookiin. Tänä päivänä kilpailun pitää näkyä ja kuulua sosiaalisessa mediassa.
– Olemme rakentaneet tätä systeemiä niin monta vuotta, että tiedämme nyt, kuinka kannattaa toimia ja ennen kaikkea, kuinka ei kannata toimia, Sillanpää analysoi orkesterinsa työtehokkuutta.
Edellisvuoden voittaja Vilhelmiina Riuttala saa missimammalta hyvän palautteen pian päättyvästä missivuodesta.
– Hän on onnistunut hienosti tehtävässään. Vilhelmiina on myös saanut oikean työpaikan tämän kiertueen ja missitittelin siivittämänä. Lisäksi hän on todella suloinen tyttö, ja hän on osallistunut malli- ja esiintymistaidon kurssillemme, Lena Sillanpää kehuu.

Kokemus vie eteenpäin

Kauneuskilpailujen maailma on tietysti omanlaisensa. Erinomaisen hyvä esimerkki tästä on Liisa-Maria Pukkila, joka osallistui viime vuonna Miss Ylöjärvi -kilpailuun.
Hän ei noussut mittelössä palkintosijoille. Tämän vuoden syyskuussa Pukkila otti ”vahingon takaisin” korkojen kera, kun hän voitti Miss Tampere -kilpailun.
– Sain Miss Ylöjärvi -kilpailusta paljon hyvää oppia Miss Tampere -koitosta varten. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta kauneuskilpailuista, kun lähdin Miss Ylöjärvi -kisaan.
– Minulle oli paljon etua siitä, kun tiesin, millaisen mankelin läpi kauneuskilpailussa pitää kulkea, Pukkila analysoi.
Liisa-Maria Pukkila kannustaakin kaikkia kauneuskilpailujen kandidaatteja jatkamaan yrittämistä, vaikka ensimmäisellä kerralla palkintosija jäisi haaveeksi.
– Kauneuskilpailuissa noustaan harvoin kärkisijoille aivan ensimmäisellä osallistumiskerralla. Jos kilpaileminen kiinnostaa, kannattaa kerätä rohkeutta ja yrittää uudestaan, Pukkila tsemppaa.
Miss Ylöjärvi -kilpailun ehdokkaisiin pääsee tutustumaan tapahtuman Facebook-sivulla.
Siellä yleisö pääsee myös äänestämään omia suosikkejaan Miss Ylöjärvi -kilpailussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?