On hauskaa tehdä hyvää

Temppurataa, köydenvetoa, kasvomaalausta. Lähihoitajaopiskelijat lahjoittavat lasten joulutapahtuman tuoton vähävaraisille perheille.
Tonttujen touhupäivä, Koulutuskeskus Valo,  Tredu, joulutapahtuma

Ronja Hynnä (vas.), Ella Mäkinen, Henna Rappu ja Tessa Leppänen ovat mukana toteuttamassa Tonttujen touhupäivää.

Hauska joulujuhla lapsiperheille ja samalla hyvää mieltä niille perheille, joilla ei ehkä ole varaa joululahjoihin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tampereen seudun ammattiopiston Ylöjärven toimipisteen ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijat keksivät idean joulujuhlasta, jonka tuotolla mahdollistetaan vähävaraisille perheille vähän parempi joulumieli.

– Tämä lähti pienen porukan ideasta. Mietimme, miten voisimme auttaa muita ihmisiä ja levittää hyvää mieltä. Tällainen juttu tuli mieleen, ja hoksasimme, että koululla on iso tila tapahtuman järjestämiseen. Nyt meitä on mukana noin kymmenen opiskelijaa, Ella Mäkinen kertoo.

Pienestä ideasta kasvoi Tonttujen touhupäivä, joka järjestetään tänä lauantaina koulutuskeskus Valossa. Juhla alkaa yhdeltä iltapäivällä.

– Näin innoissaan opiskelijoita harvoin näkee: heitä ei yhtään haittaa tulla lauantaina koululle. Myös opiskelijoiden vanhempia osallistuu tapahtuman järjestelyihin, sosiaali- ja terveysalan opettaja Sirpa Pursiainen kertoo.

Muutama paikallinen yritys on lahjoittanut kahvioon tarjottavaa. Opiskelijat vastaavat tapahtuman järjestämisestä ja markkinoinnista. Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Ylöjärven yhdistys innostui opiskelijoiden ajatuksesta ja lähti mukaan yhteistyöhön.

Osallistumismaksu on kymmenen euroa per lapsi ja 15 euroa per kaksi lasta. Huoltaja pääsee mukaan maksutta. Tapahtuman koko tuotto menee MLL:n kautta paikallisille vähävaraisille perheille.

Tuotolla MLL hankkii jouluahjoja lapsiperheille. Tapahtumaan voi myös tuoda lahjoituksena uusia leluja, ja MLL toimittaa nekin perille.

Osa opiskelijoista pyörittää kahvilaa, osa järjestää ohjelmaa lapsille. On leikkejä, kilpailuja, ja kasvomaalausta. On temppurataa ja köydenvetoa.

– Yritämme järjestää tapahtumaan mahdollisimman paljon puuhaa monen ikäisille lapsille, Ella Mäkinen sanoo.

– Lapset voivat myös askarrella joulukortteja, jotka menevät lahjojen mukana kohdeperheisiin, Ronja Hynnä lisää.

Tonttujen touhupäivä

3. joulukuuta kello 13–16 Koulutuskeskus Valon Satamassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?