”Parasta pertsaa koskaan”

Antti Ojansivu sijoittui vain näennäisen alas tuloslistassa viikonloppuna hiihdetyssä maailmancupin avauksessa Rukalla. Todellisuudessa mies suorastaan lensi aiempiin perinteisen tyylin kisoihin verrattuna.
ojansivu

Antti Ojansivu oli tyytyväinen Rukan 15 kilometrin perinteisen mc-avauskilpailuunsa. (Kuva Tero Vehkamäki)

Ojansivu oli seurakaverinsa Ristomatti Hakolan tapaan yhtä hymyä sunnuntain kisan jälkeen. Paremmin vapaan taitajana tunnettu Ojansivu ylsi sijalle 58, reilun minuutin Hakolasta jääneenä. Hakola pääsi sijalle 25.

– Tämä oli mun parasta pertsaa koskaan. Oli rohkaisevaa todeta, että myös perinteisen hiihtoni on mennyt eteenpäin ja se varmasti kehittyy jatkossa vielä lisää, Ojansivu kertoi.

Ojansivu hävisi kilpailun voittaneelle Iivo Niskaselle reilut pari minuuttia. Ojansivu sijoittui suomalaisista verraten hyvin, sillä hän jättinoin puolet maanmiehistään taakseen.

Niskanen voitti maailmancupin avauksen 15 kilometrin perinteisen kilpailun 10 sekunnin erolla toiseksi nopeimpaan, Norjan Emil Iverseniin. Seuraavat sijat veivät pääasiassa norjalaiset ja ruotsalaiset. Niskanen hiihti raskaan reitin 32 sekuntia nopeammin kuin toiseksi nopein suomalainen Matti Heikkinen.