Vanhan ajan joulu

Länsi-Teiskon seuratalo valmistautuu jo jouluun. Ovet avataan lauantaina, ja joulupukki on silloin paikalla.

Seuratalon joulua on vietetty Länsi-Teiskossa joka vuosi vuodesta 2002 alkaen. Länsi-Teiskon kyläyhdistyksen sihteeri Katri Siukola tuli mukaan talkooporukkaan seuraavana vuonna ja on pysynyt aktiivisesti mukana.

– Täälläpäin ei enää ihan hirveästi tapahtumia järjestetä. Siksi Seuratalon joulu saa ihmiset liikkeelle. Tapahtumamme kokoaa paikalle kyläläisiä, kesäasukkaita ja muita kiinnostuneita, Katri Siukola kertoo.

– Moni sanoo, että tämä on hänelle joulun aloitus. Seuratalolla on aivan oma tunnelmansa.

Se tunnelma on lämmin ja rauhallinen. Tonttumusiikki ei kilkata, kimaltavat koristeet eivät välky, kiire jää ovien ulkopuolelle.

– Seuratalolle kehkeytyy vähän vanhanaikainen tunnelma. Samanlainen, jonka moni muistaa mummolasta, Siukola maalailee.

Myyjäispöydissä on käsitöitä ja esimerkiksi kransseja sekä itse tehtyjä herkkuja. Joulutunnelmaa luovat yksissä tuumin Länsi-Teiskon kyläyhdistys, Länsi-Teiskon maa- ja kotitalousseura ja Länsi-Teiskon Visa.

Joka vuosi on viritelty myyjäisten, kahvion ja kirppiksen rinnalle muutakin kiinnostavaa. Näyttelyissä on nähty muun muassa kransseja ja jouluasetelmia. Tällä kertaa teemaksi valittiin jouluiset kattaukset. Esillä on viisi kaunista kattausta, joista kävijät voivat äänestää suosikkiaan.

Heti avajaispäivänä paikalle tulee arvovieras. Joulupukki poikkeaa seuratalolla tänä lauantaina kello 16.

Seuratalon joulu

26.11.–4.12. Länsi-Teiskon seuratalolla (Piuharintie 615).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?