Tappioputki ei taittunut vielä Kuopiossa

Ryhdin naisten Ykkössarjajoukkueen sunnuntainen vieraspelimatka Kuopioon Puijo Wolleyn vieraaksi ei tuottanut vielä katkaisua ylöjärveläisten viiden ottelun tappioputkelle. Loppulukemat olivat 3–0 (26–24, 25–16, 25–19).

Ryhdin viisi pistettä oikeuttavat vasta ykköslohkon kuudenteen sijaan. Joukkue päävalmentaja Petri Saaren johdolla uskoo kuitenkin tulevaan.

– Olemme ihan suhteellisen hyvällä mielellä. Tuo on nyt niin pienestä kiinni, että lähtisimme pikkuhiljaa vuolemaan voittoja. Ei ole mistään isoista asioista kiinni, Saari sanoo.

Päävalmentaja Saari tarkasteli ottelun yksityiskohtia tutulla tavalla positiivisen kautta ja oli erittäin tyytyväinen muun muassa vaihtopelaajiinsa.

– On hienoa, kun vaihtopelaajia tulee kentälle, he yrittävät voittaa sitä peliä. He eivät vain tyydy peliaikaan, vaan ovat sillä asenteella, että yrittävät pärjätä ottelussa.

Kuten erälukematkin todistavat, ottelu oli isoilta osin tiukka ja varsinkin avauserän niukka tappio kismitti. Kolmannessa erässä Ryhti puolestaan esitti hienon nousun lähituntumalle pitkältä takamatkalta. Nämä olivat positiivisimmat asiat yhdessä nopeassa pelitempossa pysymisen kanssa.

Onnistujiin päävalmentaja listasi Ira Koivusalon, Linnea Kuuselan sekä Ryhdin pelin parhaana pelaajana palkitun Emilia Hännisen. Lisäksi edustusjoukkueen mukana ensimmäistä kertaa mukana ollut keskitorjuja Sanni Rantanen sai Ykkössarjassa tulikasteensa, joka miellytti Saarta.

Negatiiviselta puolelta löytyi myös tuttuja teemoja. Joukkueen nuoruus ja kokemattomuus näkyvät paikoittain ratkaisupaikoissa ja esimerkiksi jatkopallot ovat selkeä ongelmakohta. Myös seitsemän verkkovirhettä nousivat ratkaisevaan rooliin.

Ykkössarjakautta on nyt pelattu Ryhdin osalta kahdeksan ottelua ja Puijo Wolley -ottelu aloitti virallisesti ylöjärveläisten toisen ottelukierroksen. Vaikka sijoitus sarjataulukossa on matalahko, se ei Ryhdin mieltä paina.

– Nyt on tarkoitus, että saamme koneen käyntiin. Uskon, että tämä toinen kierros on nyt meidän kierroksemme. Se on ollut tavoitteemme. Nyt alkaa peli kulkea ja siitä on ollut jo pieniä pilkahduksia, päävalmentaja Saari toteaa.

Ryhti pääsee jahtaamaan lisäpisteitä jo ensi sunnuntaina kotiottelussa Supi Volleyta vastaan. Tavoitteena olisi päästä välisarjaan, joka vaatisi joko JyväsLentiksen tai Puijo Wolleyn ohittamista pisteissä.

– Tässä ei ole hävitty vielä mitään. Hienoa olisi tulla takaa ylös, Saari makustelee asetelmia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?