Keskusta otti kantaa perusopetuksen ja elintarvikkeiden puolesta

Keskustaväki muotoili kaksi kannanottoa viimeviikkoisessa syyskokouksessaan. Keskustalaisia huolettavat lapsiin kohdistuvat kaupungin säästöt ja paikallisissa laitosruokaloissa käytettävien raaka-aineiden laatu. Kunnallisjärjestö valmistautuu vuoden 2017 kuntavaaleihin.
Ylöjärven keskusta Pirkko Vuolle ja Elina Sieppi

Elina Sieppi (oik.) johtaa ylöjärveläiset keskustalaiset ensi vuoden huhtikuun kuntavaaleihin. Konkaripoliitikko, kunnallisneuvos Pirkko Vuolle on Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestön hallituksessa.

–Säästämmekö lasten tulevaisuuden kustannuksella? keskustaväki perää.
Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestön jäsenet kokevat, että perusopetuksen luokkakokojen suurentaminen ja tuntikehysleikkaukset uhkaavat jo lähitulevaisuudessa kostautua nykyistä korkeampina koulutuksen tukikustannuksina.
– Opetuksen leikkaukset kurjistavat koululaisten oppimismahdollisuuksia. Lisäksi leikkaukset kärjistävät oppimisvaikeuksia, keskustalaiset herättelevät.
Keskustaväki muistuttaa kaupungin perusopetuksessa olevan oppilasmäärän kasvavan noin sadalla oppilaalla joka vuosi.
– Oppilasmäärän kasvu johtaa siihen, että kouluverkkoinvestointeja joudutaan tekemään jatkuvasti.
Keskustalaiset kysyvät, johtuvatko koulutusleikkaukset lyhytnäköisestä investointien muuttamisesta leasingratkaisuiksi.
– Tämä tulee pakostakin mieleen, kun leasingmaksut ovat mukana sivistystoimen käyttötalouden kiinteissä kustannuksissa, keskustalaiset arvelevat.
– Investointien lainoitustarve ja lainojen takaisinmaksu on siirretty maksettaviksi samoista rahoista, joilla hoidetaan opettajien palkat, koulukirjat ja muut tarvikkeet, keskustalaiset kritisoivat.
Ylöjärveläiset keskustalaiset puolustavat alkiolaista sivistysliikettä, joka pohjaa elinikäiseen oppimiseen ja oppimismahdollisuuksien tarjoamiseen kaikille tasavertaisesti.
Keskustan toinen kannanotto vaatii kaupungin laitosruokaloita käyttämään raaka-aineita, jotka täyttävät suomalaisilta tuottajilta vaadittavan tason.
– Edellytämme Ylöjärven kaupungilta, että se huomioi omissa laitosruokaloissaan sen, että käytettävä liha olisi tuotettu ja jalostettu samoissa olosuhteissa, jotka vaaditaan paikallisilta tuottajilta ja jalostajilta.
Kunnallisjärjestöä johtaa ensi vuonnakin Elina Sieppi. Varapuheenjohtaja on Jarkko Luukkanen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?