Kiusalle stoppi – siinä hyvä oppi!

Hauska iskulause raikasi Siivikkalan koululla torstaina kolmasluokkalaisten ja oppilaskunnan järjestämässä mielenosoituksessa välitunnin aikana.
Kiusalle stoppi -kampanja, koulukiusaaminen, peruskoulu, alakoulu, Siivikkalan koulu

Oppilaat lähtivät marssimaan koulun ovelta iskevine kyltteineen ja julisteineen kohti huomista, jossa ei kiusattaisi ketään. (Kuva: Suvi Tammilehto)

Joukkoa johti opettaja kailottaen sanomaa megafoniin koko koulun kuultaville.

Mielenosoituskulkue lähti värikkäät kyltit esillä pihalta koulun ovien edestä ja kiersi pihan ja parkkipaikan. Osa oppilaista löi tahtia tamburiineilla marssiessaan tärkeän asian puolesta. Railakas kulkue innoitti myös muiden luokkien oppilaita liittymään mukaan.

Opettaja Ulla Frimanin mukaan tempaus ideoitiin yhdessä oppilaiden kanssa. Valmisteluihin kuului olennaisesti myös kylttien ja julisteiden askartelu, johon käytettiin paljon aikaa. Friman sanoo askartelun olleen oppilaille hyvin mieluinen tehtävä. Yhteinen tekeminen parantaa yhteishenkeä ja opettaa ymmärtämään erilaisia ihmisiä.

Kolmasluokkalaiset olivat myös käyneet juttelemassa tapahtumasta muille luokille, esikoululaisille sekä päiväkotilaisille. Kuin yhdestä suusta lapset kehuvat mielenosoitusta ja uskovat sen myötä koulukiusaamisen vähentyvän.

SUVI TAMMILEHTO

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?