Voimistelijat toivat kultaisia mitaleja

Ylöjärven Iskun Valo-joukkue voitti viikonloppuna joukkuevoimistelun Sydän-Suomen alueen välinemestaruuden.
joukkuevoimistelu

Valo jätti Hervannan vapaa-aikakeskuksella käydyissä kisoissa taakseen seitsemän joukkuetta. (Kuva: Kati Beloued)

Valo oli ykkönen 14–16-vuotiaiden kilpasarjassa.

– Valon aluekisa meni hienosti. Aamusta saatiin alle hyvä harjoitussuoritus, jonka jälkeen tytöt pääsivät kotiin hetkeksi lepäämään ja hakemaan keskittymistä. Takaisin kisapaikalle saapui joukkue, joka huokui itsevarmuutta ja halua onnistua, Valon valmentaja Elina Salonen kehui.

Varsinainen kilpailusuoritus Tampereella meni hyvin, joten voimistelijat ja valmentajat olivat tyytyväisiä matolla nähtyyn esitykseen. Onnistuneesta kokonaisuudesta huolimatta voimistelussa pyritään aina vain täydellisempään suoritukseen.

– Vieläkin on paljon tekemistä pääkisoja kohti mentäessä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Salonen kommentoi.

Valossa voimistelevat Leila Beloued, Irene Bredero, Iiris Kalin, Netta Helmola, Iina Rantanen, Sannamari Laakso, Erika Paanila, Anniina Pirttiaho ja Milja Wallin. Valoa valmentavat Elina Salosen lisäksi Jenni Riihiluoma, Ella Peltokunnas ja Veera Niemenmaa. Joukkueen koreografiat suunnittelee Jenni Riihiluoma. Valo sai suorituksestaan pisteet 16,200.

Samoissa kilpailuissa Iskun Kaisla-joukkue onnistui 12–14-vuotiaiden sarjassa. Kaisla voimisteli kategoriaan seitsemän.

– Tytöillä oli todella pitkä päivä kilpailupäivä, jonka päätteeksi he pystyivät vetämään tähän mennessä parhaan kisasuorituksen. Kokonaisuus oli huomattavasti parempi kuin edellisissä kisoissa. Kategoriaan olimme pettyneitä, kun se ei noussut viime viikonlopulta, Kaislan valmentaja Ida Sulku kertoo.

Pienet voimistelijat Turussa

Ylöjärven Iskun alle 10-vuotiaiden voimistelijoiden joukkueet Kuutar ja Kaste esiintyivät sunnuntaina Turun Stara-tapahtumassa.

– Tytöillä oli mukavaa ja esitykset onnistuivat taas paremmin jännityksestä huolimatta. Kehuja saatiin tyttöjen liikkuvuudesta ja ihanan iloisesta esiintymisestä, joka näkyi koko ohjelman ajan, valmentaja Ida Sulku sanoo.

Kuuttaressa voimisteleva Mea Valtonen myönsi jännittäneensä esiintymistä vähäsen.

– Ehkä sen takia, kun katsojia oli niin paljon katsomossa. Meillä oli todella aikainen herätys. Me heräsimme jo puoli kuusi, Mea kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?