Pärskepäivä uimahalliin

Ylöjärven uimahallissa järjestetään ensi kertaa Lasten lauantai. Pysyväksi aiottu piristysruiske kannustaa liikunnan pariin.
Ylöjärven uimahalli, uinti, lapset, tapahtuma

Tässä pärskyy pian oikein kunnolla. Monitoimiallas varataan vesipuistolle. Minna Vigrénin mukaan toisessa altaassa voi uida normaaliin tapaan, tosin sinnekin pääsee vain erikoispäivän pääsylipulla.

Ensi viikon lauantaina Ylöjärven uimahalli näyttää vähän toisenlaiselta kuin peruspulikointipäivänä.

Parimetrinen ilmatäytteinen kiipeilyteline kohoaa monitoimialtaan laineiden keskeltä, ja sen perässä kelluu tasapainopuomi ja liukumäki. Lasten altaat täyttyvät vesileikkileluista.

Halli muuttuu päivän ajaksi vesipuistoksi. Toiveissa on iloista tunnelmaa ja hallin täydeltä kävijöitä.

– Toivottavasti on paljon lapsia ja nuoria – ja meteliä, liikunnanohjaaja Minna Vigrén odottaa hymyillen.

Potkua ja elämyksiä

Moinen muodonmuutos sai sytykkeen, kun hiljaisille päiville mietittiin vetonauloja. Kalenterista osui silmään lapsen oikeuksien päivä. Siinäpä oli passeli paikka aatoksissa vilahtaneelle lasten tapahtumapäivälle, tosin aaton puolella lauantaina, perinteisesti hiljaisena viikonpäivänä.

– Sunnuntai on perhepäivä, Vigrén uumoilee vertaillen.

Kiertävä vesipuisto taas juolahti Vigrénin mieleen sitä pyörittävän tutun kollegan myötä. Myös tänne kerran aiemmin tilatun vastaavanlaisen puiston keräämä suosio innosti.

Vaikka tietyt ajankohdat ovat uimahallissa hiljaisen puoleisia, ei liikuntakoordinaattori Sini Kukkosen mielestä voida yleisesti puhua kävijäkadosta. Suvantoihin on silti tarvis hamuta uutta kävijäkuntaa.

– Uimahalli on kaupungille niin iso investointi, että sen täytyy pyrkiä vähän tuottamaankin. Ja ihmisiä on syytä kannustaa liikkuvaan elämäntapaan. Hyvinvoiva ylöjärveläinen on tavoitteena kaupungin strategiassakin, Kukkonen perustelee kunnallisenkin toimijan tarvetta kasvattaa asiakasvirtoja.

– Haluamme tarjota erilaisia elämyksiä eri-ikäisille ihmisille ja toki erottautua hallina. Ja kun tapahtumista on saatu hyvää palautetta, niitä halutaan järjestää lisää, Vigrén puolestaan selvittää.

Ylöjärven uimahalli, uinti, lapset, tapahtuma

Splash Action Oy:n pumpattava vesipuisto kiertää talvikaudella uimahalleja. (Kuva: Lea Nilsen)

Kätevää ja toistuvaa

Halli vaihtaa asuaan varsin ketterästi. Vempeleiden kuljetuksesta, pystytyksestä ja purkamisesta sekä ohjauksesta huolehtii vesipuistoyritys itse. Rata nousee pystyyn noin tunnissa.

Kaupungin liikuntaväeltä tempaus on vaatinut valmistelua normaalin tapahtuman tapaan. Hintaa Kukkonen pitää kohtuullisena.

– Ei voi sanoa, että puisto on halpa, muttei sen voi sanoa olevan kalliskaan, hän arvioi ja toteaa, että likimain tavallisen hallimaksun hintaisilla pääsylipuilla voidaan hyvässä lykyssä kattaa radan tuomat ylimääräiset kulut.

Hallista kuoriutuu temppurata todennäköisesti myös ensi kesän korvalla. Lasten lauantaista onkin tulossa pysyvä tapahtuma, joka toistuu ainakin syksyisin ja keväisin. Konsepti voi kuitenkin vaihtua ratatempuista joksikin muuksi. Hmm, miksi kenties?

– En kerro. Se jää nähtäväksi, Vigrén virnistää arvoituksellisesti.

Lasten lauantai uimahallissa

Tapahtumassa Splash Action Oy:n vesipuisto sekä vesileikkileluja 19. marraskuuta kello 10–15.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?