”Tämä on eräänlainen lottopotti”

Eppu-patsas tehdään testamenttivaroin

Ylöjärven kaupunki toteuttaa rockyhtye Eppu Normaalin kunniaksi tehtävän patsaan ohi virallisen talousarvion. Asia varmistui kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina. Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvannon mukaan hanke rahoitetaan varoilla, jotka on testamentattu käytettäväksi kulttuurin hyväksi.
kaupunginvaltuusto, Ylöjärven kaupunginvaltuusto, Ylöjärven kaupunginjohtaja, Ylöjärven kaupunki, paikallispolitiikka, politiikka, Jarkko Sorvanto

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto totesi maanantain valtuustokokouksen alussa, että hän haluaisi nähdä Ylöjärvellä Eppu Normaali -patsaan. Aiheesta ei tämän jälkeen keskusteltu, koska hanke ujutettiin kokonaan ohi talousarvion. (Kuva: Suvi Tammilehto)

Sorvannon mielestä ratkaisu on voitto kaikille osapuolille. Tiukan kulukuurin alla kärvistelvä Ylöjärven kaupunki ei joudu nyt osoittamaan patsashankkeelle rahaa minkään muun kustannuksella.
– Olemme saaneet testamentattua rahaa, joka on osoitettu kulttuurille. Kyse on siis yhdestä lahjoituksesta, joka käytetään nyt tähän tarkoitukseen, Sorvanto kertoo Ylöjärven Uutisille.
– Tietysti rahat voisi käyttää muuhunkin kulttuuriin, mutta ne eivät ole pois esimerkiksi minkään kaupungin osaston käyttömenoista. Tämä on siis eräänlainen lottopotti, hän kuvailee.
Paljon puhetta ja valtakunnallista huomiota poikinut patsashanke oli kaupunginjohtajan mukaan alusta alkaen suunniteltu toteutettavaksi suoraan kaupungin taseesta. Toisin kuin ehdittiin laajasti uutisoida, tarkoitus ei ollut sisällyttää projektia varsinaiseen talousarvioon.
Hankkeen kustannuksista puhuminen on Sorvannon mukaan vielä turhan aikaista. Hän ei myöskään halua paljastaa testamentattua summaa.
– Budjetti varmasti tarkentuu niin sanotusti matkan varrella. Ei tämä mikään superjättihanke ole, mutta kaikille lienee selvää, että ihan kymppitonnilla ei patsasta tehdä.
– Todella karkea ja alustava arvio voisi liikkua jossain 100 000 euron tietämillä, hän heittää.

”Hanke on nyt liikkeellä”

Toistaiseksi Eppu Normaalille pystytettävästä patsaasta ei tiedetä vielä paljoakaan. Viimeistään nyt on kuitenkin varmaa, että hanke todella toteutuu. Se on osa Ylöjärven kaupungin Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksia ensi vuonna.
Kaupungin omistaman Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtajan Timo Isolähteenmäen mukaan neuvottelut yhtyeen jäsenten kanssa aloitettiin äskettäin. 40-vuotisjuhlaansa viettävässä Eppu Normaalissa kunnianosoituksesta ollaan luonnollisesti otettuja.
– Tämä on niitä hankkeita, joissa kaikki osapuolet voittavat, Isolähteenmäki näkee.
– Kyllähän nimittäin on niin, että Ylöjärvi tunnetaan erittäin laajalti juuri Eppu Normaalista. Ilman muuta on asiallista, että kaupunki muistaa vastavuoroisesti myös bändiä, hän kommentoi.
Idea Eppu-patsaaseen tuli Isolähteenmäen mukaan keväällä, kun kaupunki myönsi elinkeinopalkinnon yhtyeen omistamalle Eppu Normaali Oy:lle. Matkaa patsaan pystyttämiseen on edelleen paljon, mutta Isolähteenmäen mukaan hanke on nyt kunnolla liikkeellä.
– Olemme yhteydessä Eppuihin vielä tällä viikolla. Haluamme kuulla heidän ajatuksiaan patsaan toteutustavasta, sijainnista ja ehkä toteuttajastakin. Askel askeleelta edetään, Isolähteenmäki paljastaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?