Suomen voimakas kaupungistuminen haastaa Lehtovuori Oy:n

Älykästä silmänruokaa

Vuoden yrittäjä -palkinto kruunaa Lehtovuori Oy:n 70-vuotisen toiminnan juhlimisen. Elinympäristökalusteita valmistavan perheyrityksen johto, Yrjö ja Saila Ojanen, sanoo työskentelevänsä poikkeuksellisen mielenkiintoisessa maailmassa. Koko maailmassa tapahtuva voimakas kaupungistuminen tarjoaa rajattomat toimintamahdollisuudet.
Ylöjarven vuoden yrittäjä Lehtovuori Oy

Lehtovuori Oy:n ohjaksissa olevat toimitusjohtaja Yrjö Ojanen ja hallinnosta vastaava Saila Ojanen viihtyvät elinympäristökalusteiden maailmassa, koska toimialan tuotekehitys on jokapäiväistä työtä. Ojaset saivat Ylöjärven Vuoden yrittäjä -palkinnon viime lauantaina.

Ylöjärven Yrittäjät ry nosti todellisen tulevaisuuden alan julkisuuden valokiilaan palkitessaan Vuoden yrittäjä -tunnustuksella Lehtovuori Oy:n pyörittäjät Yrjö ja Saila Ojasen. Ojasten elinympäristökalusteisiin keskittyvällä perheyrityksellä on valoisat tulevaisuuden näkymät. Yrjö ja Saila Ojanen ovat vakuuttuneita siitä, että älykkäästi muotoillut ja käytännöllisiksi kehitetyt korkeatasoiset tuotteet tekevät kauppansa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Yrittäjäpariskunnan mukaan Suomi kaupungistuu rajulla vauhdilla. Ihmiset haluavat elinympäristöltään käytännöllisyyttä ja silmänruokaa. Ojaset puhuvat älykkäistä elinympäristökalusteista. Firman suunnittelupöydällä hiotaan kuumeisesti muun muassa älykästä roska-astiaa, johon asennettu tekniikka viestittää tyhjentäjälle, milloin astia on täysi.
Ojasten katseet ovat viennin kasvattamisessa. Lehtovuorelaiset ovatkin esillä toimialansa messuilla eri puolilla maapalloa. Seuraavana ovat vuorossa Dubain messut. Kyseessä on koko rakennusalan suurin katselmus Lähi-idässä.

Perinteet velvoittavat

Lehtovuori on todellinen käsite suomalaisessa elinympäristökalustemaailmassa.
– Olemme toimialamme lipunkantaja, Yrjö Ojanen kiteyttää.
Lahdessa syntynyt ja varttunut yritys sai uuden kotipaikan Ylöjärvestä, kun Ojaset ostivat taannoin perinteikkään sinivalkoisen toimijan.
– Toimialamme on voimakkaasti kilpailtu. Myös ulkomaiset toimijat haluaisivat rantautua tuotteineen Suomen kamaralle, he sanovat.
Yrjö Ojanen on vakuuttunut siitä, että ahkeruus palkitaan elinympäristökalustemaailmassa.
– Kun ihmisten elinympäristö muuttuu rajusti, meidän on oltava askel edellä. Tehtävämme on oivaltaa tuotteita, joita laadukkaassa elinympäristössä tarvitaan. Maailman raju muutos haastaa meitä joka päivä, hän korostaa.
– Toki vanhat tuotteetkin, kuten puistonpenkit, säilyttävät asemansa, mies muistuttaa.
Ojanen huomauttaa, että 70 vuoden ikään ehtineen Lehtovuoren tuoteperhe on kasvanut kunnioitusta herättävän monipuoliseksi.
– Perhefirman vahvuus onkin siinä, että pystymme ottamaan valmistukseemme pienenkin sarjan, hän tarkentaa.

Laadukas suunnittelu ja osaava myynti

Yrjö Ojasen mielestä menestystarinaksi yltävä ympäristökaluste tarvitsee tukijoukkoonsa monta eri alojen ammattilaista.
– Tuote on suunniteltava erittäin huolellisesti. Suunnittelussa on otettava huomioon niin esineen kauneusarvot kuin toiminnallisuuskin. Valmistuksen on tehtävä kestävä lopputulos. Myyjien on osattava markkinoida tuote, jotta hyvät oivallukset pääsevät käyttöön. Onnistuminen edellyttää paljon työtä, yrittäjä huomauttaa.
Ojasen mukaan Lehtovuoren on oltava ihmisten silmissä, jotta bisnes pelittää.
– Olemme valinneet yrityksellemme vahvan kasvustrategian. Haluamme edetä niin kotimarkkinoilla kuin eri puolilla maailmaa. Jokainen tilaus on tervetullut.
Ojanen painottaa, että aggressiivinen kilpailu on tervetullutta.
– Se pakottaa meidät tekemään aina kaiken entistä paremmin.

Rinta rottingilla edistämään vientiä

Ojasen mukaan suomalaisten elinympäristökalusteiden käyttöpaikka voi olla missä tahansa maailman kolkassa.
– Minä uskon vankasti siihen, että suomalaisuus myy ulkomailla. Ostajat kiinnittävät huomiota esimerkiksi muotoiluumme, hän tietää.
– Monissa maissa meitä arvostetaan luotettavuutemme ansiosta, mies lisää.
Ojanen vakuuttaa työskentelevänsä niin lujasti, että ainakin Lehtovuori kantaa kortensa kekoon uusien työpaikkojen synnyttämiseksi ja Suomen viennin kasvattamiseksi.
– Olemme katsastamassa hyvin tarkan suurennuslasin avulla rapakon takaiset markkinat. Amerikka kiinnostaa meitä suuresti. Uskomme pääsevämme apajille.

Yhteistyötä tarjolla

Kun Lehtovuori pääsee tavoittelemalleen kasvu-uralle, yrityksen johdon on ratkaistava, mitä kaikkea firma tekee itse ja mitä asioita teetetään muilla toimijoilla.
Yrjö Ojasen mukaan yritys onkin jo etsinyt yhteistyöyrityksiä.
– Yhteistoiminnan saralla mahdollisuuksia on runsaasti. Voimme teettää kumppaniyrityksellämme muun muassa tiettyjen kalusteiden tiettyjä osia, hän tarkentaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?