Juicekin mahtuu kirkkoon

Sunnuntaina ei veisata vaan lauletaan vähän tavallista kevyempää musiikkia.

Tampereen tuomiokirkosta se lähti. Pastori Merja Halivaara ideoi kirkkoon uudenlaisen kevyen yhteislaulukonseptin, joka veti porukkaa kuin häkä.

– Kahden kirkkotilaisuuden jälkeen sama Syntisten veisut -tapahtuma vietiin taivasalle Laikunlavalle viime elokuussa, kertoo Juri Lindeman.

Lindeman on tamperelaisen Hauli Bros -yhtyeen nokkamies ja Syntisten veisujen yhteislaulattaja. Hänen mielestään uudenlaiselle kirkkokonsertille on tarvetta.

– Nykyään kirkon pitää lähestyä tavallisia maallistuneita ihmisiä muullakin musiikilla kuin hengellisillä lauluilla. Hienoa, että jengiä saadaan paikalle. Jokainen kokee biisit omalla tavallaan, Lindeman toteaa.

Tänä sunnuntaina syntiset laulavat Ylöjärven kirkossa. Yhteislaulua johdattelevat kosketinsoittaja Tero Kaario sekä Hauli Bros duo eli Juri Lindeman ja kitaristi Kalle Alatalo.

Biisilistalla on ainakin Juicea, Hauli Brosin omia biisejä ja ikivihreitä kuten Väliaikainen, Ystävän laulu ja Nocturne.

– Yksi suosituimpia yhteislauluja on ollut Juha Tapion Kaksi puuta. Sen teksti on onnistunut kiteyttämään hienosti elämän ja parisuhteen, Lindeman sanoo.

Muusikon oma suhde seurakuntaan ei kuulemma ole kovin aktiivinen.

– En kuulu kirkkoon mutta olen osallistunut hyväntekeväisyystempauksiin, kun on pyydetty. Kirkot ovat hienoja paikkoja esiintyä, ja ulkomaanmatkoilla käyn usein kirkoissa tutustumassa arkkitehtuuriin. Ehkä pitäisikin liittyä takaisin kirkkoon, Lindeman virnistää.

Syntisten veisut -yhteislaulukonsertti

Ylöjärven kirkossa sunnuntaina 6. marraskuuta kello 16. Tilaisuuden tuotto lasten ja nuorten hyväksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?