Hyötypelleilyä

Ihmisillä on pakko olla liikaa aikaa. Mikään muu ei selitä sitä, että joku pukeutuu pellepukuun ja menee puistoon säikyttelemään muita. Tästähän on siis tullut jonkinlainen muoti-ilmiö, joka on rantautunut tänne Yhdysvalloista, missä ilmeisesti myös ihmisillä on runsaasti vapaa-aikaa. Siellähän ne ovat keksineet tämän kurpitsajuhlankin.
Näihin pellepukuihinhan on nyt kuitenkin joku käyttänyt sekä mielikuvitusta että rahaa. Sääli olisi heittää sitä rahaa hukkaan ja pellepukua kaapin nurkkaan. Sääli olisi myös, jos kostyymi takavarikoitaisiin valtiolle. Poliisi on nimittäin sitä mieltä, että tällainen puistossa pelleily voi täyttää rikoksen tunnusmerkit.
Sääli olisi myös, jos jonkun koira purisi pellepukuun pelästyksissään reiän. No ei se oikeastaan mikään sääli ole, vaan puistopellelle ihan oikein, ja näin on jo Helsingissä päässyt käymäänkin.
Mutta jossain kohtaahan joku ottaa pesäpallomailan, vähintään, ja pieksee tuollaisen pellen hengiltä. On meinaan varmasti ärsyttävää, että kun kalautat kerran, se naama vain nauraa. Tulee varmasti kalautettua toisen ja kolmannenkin kerran, kun yrität sitä kumista hymyä saada hyytymään.
Ja se on sentään kohtuutonta, että joltakulta lähtee henki vain sen takia, että on ollut vähän tekemisen puutetta. Ja sekin on kohtuutonta, että se pesäpalloilija joutuu linnaan hakattuaan pellen. Se on vähän sama kuin ampuisi yksisarvisen tai ajaisi kännissä Joulupukin yli. Tietyt hahmot halutaan nähdä kuolemattomina.
Nyt olisikin ensiarvoisen tärkeää ohjata nämä pellet jonkin yleishyödyllisen tekemisen pariin. Epäilen, että suurin osa pelleistä on sitä porukkaa, joka tykkää katsoa television päiväsaikaan esitettäviä visailuohjelmia: ”Mikä mesikämmenenäkin tunnettu eläin kirjaimista muodostuu? *UHKAR* Jos tiedät, niin soita heti, potissa on jo 1 500 euroa!”
Tämä voi rajoittaa pellejen päiväkäyttöä, mutta iltapainotteisesti suosittelisin näitä: Haravoikaa mummojen pihoja. Pukunne väriloisto kruunaa syksyn lehtien värit. Mummot ovat eläneet sitä aikaa, kun pelle oli puhtaasti iloinen asia, eivätkä osaa edes pelästyä.
Menkää hirvipassiin tai ajomiehiksi. Paikallinen metsästysseura antaa tarkempia ohjeita esimerkiksi pukeutumisesta, mutta luulen, että pelleasussa on kaikki tarvittavat värit, joita metsämiehen kuuluu päällään kantaa. Hirvimetsälle kannattaa pukea pelleasun alle vähän välikalsaria, ettei tule vilu. Kukaan ei huomaa, jos palellut kuoliaaksi, kun naama on koko ajan yhtä valkoinen.
Alkakaa myydä käytettyjä autoja tai pelata pokeria. Molemmissa naamarista on etua, koska mikroilmeet yleensä paljastavat, jos ihminen huijaa.
Baarimikoksi. Mikään ei nosta pikkujoulutunnelmaa niin kuin pelle tiskin takana. Kapakkatyöhän on äärimmäisen kuormittavaa, ja jossain kohtaa iltaa ”tee mulle votkarussian paitsi että kossulla ja kolalla” lakkaa naurattamasta. Paitsi pelleä! Joskus tiskin takana tulee kiusaus heittää itsekin pari shottia naamariin. Pelle voi tämänkin tehdä ja silti ajaa vielä töiden jälkeen kotiin.
Ei nyt tuhlata tätä joutilaisuutta ja luovuutta. Kanavoidaan se.

P.s. Pelle, jos jäit miettimään, niin se on KARHU.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?