Helin takoi SM-kultaa

Ylöjärveläinen Joonas Helin nappasi nyrkkeilyn SM-kultaa B-junioreiden alle 66-kiloisten sarjassa Mikkelissä.
nyrkkeily

Joonas Helin (vas.) hyökkää ensimmäisessä ottelussaan Aksa Mäkelää kohti. (Kuva: Jari Kinnunen)

Suomen mestaruudesta pääsi ottelemaan sarjan neljä parasta nyrkkeilijää, jotka olivat lunastaneen paikkansa SM-turnaukseen kauden aikana järjestetyissä karsintakilpailuissa.

Boxing Club Nokiaa edustava Helin kohtasi ensimmäisessä ottelussa Tampereen Voimailuseuran Aksa Mäkelän. Helin lähti otteluun hieman liian rennosti, jonka vuoksi valmentaja Jani Sorolan oli viimeisellä erätauolla muistutettava suojattiaan nyrkkeilyn saloista.

Valmentajan ohjeet auttoivat. Niinpä Helin käänsi ottelun edukseen kolmannen erän aikana. Helin voitti kamppailun lopulta hajaäänin 2–1.

Sunnuntain loppuottelussa Helin kohtasi kotikehässään esiintyneen Mikkelin Nyrkkeilijöiden Jerry Laineen. Helin hallitsi kahta ensimmäistä erää selvästi.

Kolmanteen erään Laine tuli päättäväisesti ja ahdisti Heliniä tuimasti. Ylöjärveläinen pystyi kuitenkin järkevällä puolustustaktiikalla pitämään erän tasaisena. Tuomarit näkivät kuitenkin Jerry Laineen yrityksen lievästi Helinin puolustusnyrkkeilyä parempana. Tämä johti jälleen hajaäänituomioon, joka kääntyi Helinin eduksi 2–1.

Helin on voittanut urallaan toistaiseksi neljä SM-kultaa.