Taidokkaille todistus arvoista

Ylöjärvellä viime keväänä perustettu työosuuskunta täytti tuntuvat kriteerit. Nyt sen voi tunnistaa virallisesti yhteiskunnan hyväksi toimivaksi yritykseksi.
osuuskunta Taidokkaat, osuuskunta, yhteiskunta, yhteiskunnallinen yritys

Arja Loukolasta, Lauri Heinosesta (oik.) ja Timo Heinosesta on tärkeää tehdä työtä ihan oikeasti osuuskunnan arvojen mukaisesti.

Ylöjärveläisessä osuuskunnassa hymyilyttää. Taidokkaat on vastikään saanut Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Yhteiskunnallinen yritys -merkin.

– Kun perustimme osuuskuntaa, työstimme arvojamme. Emme vielä miettineet tätä merkkiä, vaan halusimme lähteä hyvältä arvopohjalta. Tuntuu tosi hienolta, kun olemme sen perusteella saaneet tällaisen tunnustuksen, puheenjohtaja Arja Loukola myhäilee.

Taidokkaat läpäisi seulan

Tällaista ei tapahdu Ylöjärvellä ihan päivittäin. Eikä merkkejä ropise koko Suomessakaan tuon tuosta. Niitä on myönnetty vasta runsaat sata kappaletta. Osin tämä johtuu siitä, että vasta vuodesta 2012 jaettu merkki on vielä hiukan tuntematon.

Mutta sekin selittää asiaa, ettei merkkiä saa noin vain.

– Merkin saaminen ei ole läpihuutojuttu. Toimikunta on aika kriittinen, katsoo tarkkaan, että pääkriteerit täyttyvät, liiton brand manager Niina Ollikka toteaa.

Tämä tarkoittaa, että hakijan tulee ratkoa yhteiskunnallisia haasteita ja satsata vähintään puolet voitosta tuohon ydintavoitteeseen. Lisäksi tarkataan esimerkiksi toiminnan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Jäsentensä omistama, ylöjärveläisiä työllistävä ja eritoten työttömille ja osatyökykyisille työmahdollisuuksia luova sekä asiakkailleen hyvinvointia tuottava Taidokkaat osuu määritelmään.

– On ansiokasta, että he ovat laittaneet hynttyyt yhteen ja pystyvät toiminnallaan edistämään paikallista elämää ja työllistymistä, Ollikka perustelee.

Taidokkaat pitää saavutustaan hienona asiana mutta samalla periaatteidensa luonnollisena jatkeena ja seurauksena.

– Mielellään haastaisimme muitakin yrityksiä miettimään näitä arvoja ja toimimaan niiden pohjalta, Loukola tuumii ja saa hallituksen sihteerin Lauri Heinosen pohtimaan, että yhtäältä kaikki kynnelle kykenevät eivät keksi hakea merkkiä ja toisaalta moni yritys ei juhlapuheistaan huolimatta lunastaisi moista arvoasemaa.

– Moni taho puhuu vastuun kantamisesta, mutta kun raha tulee kuvioon, hyvät periaatteet lentävät ikkunasta ulos, Heinonen harmittelee.

osuuskunta Taidokkaat, osuuskunta, yhteiskunta, yhteiskunnallinen yritys

Taidokkaat tarjoaa erilaisia palveluita niin yrityksille kuin yksityisille ihmisille. On it-työtä, vanhustyötä, henkilöstövuokrausta… Renkaidenvaihto on osuuskunnan uusimpia aluevaltauksia.

Tunniste ja kilpailuvaltti

Idea merkin hausta virisi, kun osuuskunta törmäsi merkkiin ja huomasi sen istuvan arvoihinsa kuin nakutettu.

– Merkki on todistus arvoistamme, Heinonen toteaa sertifikaatista, jonka tarkoitus on auttaa ihmisiä tunnistamaan luotettavasti vastuukriteerit täyttävät yritykset.

Merkin ajateltiin olevan kilpailuetu.

– Sen avulla asiakkaat voivat tehdä arvovalintoja, Heinonen toteaa.

Ilman pääomaa aloittaneessa osuuskunnassa todettiin, että luotettavuudesta todistava merkki voisi myös painaa vaakakupissa avustuksia haettaessa.

”Parasta syrjäytymisen estoa”

Välittämistä, demokraattisuutta ja rehellisyyttä korostavat arvot selittynevät osin osuuskunnan ponnahduslautana olleella Osallisuutta osuuskunnista -hankkeella. Sen tarkoitus oli auttaa työhaluisia luomaan työllistymismahdollisuuksia.

– Tämä on ruohonjuuritason vaikuttamista, Heinonen toteaa.

– Parasta mahdollista syrjäytymisen estämistä, Loukola jatkaa.

Ryhmä on myös kokenut arvot mielekkäiksi.

– Olisiko joukkoomme valikoitunut sellaista porukkaa, jota nämä arvot kiinnostavat, hallituksen jäsen Timo Heinonen tuumaa.

– Tuottaa hyvää mieltä, kun tehdään yhdessä ja voidaan vielä tuottaa iloa. Elämään tulee merkityksellisyyttä, Loukola kiittelee.

Tästä syystä Taidokkaat ei käytä vain puolia vaan kaiken mahdollisesta voitosta osuuskunnan kehittämiseen. Porukka kun näkee satsatun rahan koituvan niin yrityksen kuin muidenkin ympärillä olevien ihmisten hyväksi.

– Ja koska olemme voittoa tavoittelematon yritys, on bonusta, jos voittoa jää. Niinpä meille ei ole ongelma käyttää sitä kehittämiseen, Timo Heinonen perustelee.

Osuuskunta tähyää myös tulevaan näiden periaatteidensa pohjalta. Toimintaa kehitetään hallitusti ja jos homma laajenee, ollaan valmiita palkkaamaan myös jäsenistön ulkopuolisia työntekijöitä.

– Tavoitteena on säilyttää merkki jatkossakin, eli arvojemme mukaan toimitaan, puheenjohtaja lupaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?