Jokaisesta Ylöjärven kaupungin palkkalistoilla olevasta työntekijästä leivotaan yrittäjäystävällinen persoona. Kaupunki aloittaa välittömästi päätöstensä yritysvaikutusten arvioinnin.

Kaupunki ryhtyy toden teolla yrittäjämyönteiseksi

Ylöjärven kaupunki kirkastaa voimakkaasti kuvaansa yrittäjämyönteisenä paikkakuntana.
Ylöjärvi on kasvanut ja kehittynyt kymmenen viime vuoden aikana runsaasti. Erityisen paljon uutta on rakennettu kuvassa oikealla näkyvälle Elovainion yritysalueelle. (Kuvat: Ylöjärven Uutisten arkisto)

Ylöjärven kaupunki satsaa päätöksiensä yritysvaikutusten selvittämiseen. Uusi arviointityöryhmä koostuu kahdeksasta kovan luokan kaverista. (Kuvat: Ylöjärven Uutisten arkisto)

Kasvukaupungilla on perinteisesti poikkeuksellisen yrittäjäsuosiollinen imago. Entinen kaupunginjohtaja, kunnallisneuvos Pentti Sivunen halusi Ylöjärven kunnan elinkeinoelämän rattaisiin todellista vauhtia, joten hän ideoi ja loi kunnallisen elinkeinoyhtiön, Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n, joka on tahkonnut jo 18 vuoden ajan monipuolista hyvää paikkakunnan elinkeinoelämälle.

Nykyinen kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto ja Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki jatkavat uniikkien keksintöjen linjalla. Syvällisten pohdiskelujensa jälkeen miehet ovat luoneet yksilöllisen Ylöjärven mallin, jolla kaupungin koko organisaatiosta muokataan yrittäjähenkinen. Elinkeinopomon aivoitukset ovat kristallisoituneet yritysvaikutusten arviointiryhmäksi, jonka kaupunginhallitus perusti syyskuun loppupuolella.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto heiluttaa määrätietoisesti tahtipuikkoaan suuren orkesterinsa edessä. Sorvannon mielestä vastuu Ylöjärven yrittäjämyönteisyydestä ei voi olla vain muutaman kärkivirkamiehen ja -luottamushenkilön harteilla. Sorvanto linjaa, että yrittäjämyönteisyys istutetaan jokaiseen kaupungin työntekijään. Kaikki ovat tehtäviensä puolesta paikkakunnan markkinoitsijoita ja mannekiineja.

Sorvanto sanoo, että yrittäjähenkisyyden juurruttaminen koko kaupunkiorganisaatioon on mittava haaste. Kaupunginjohtaja näkee, että juurtumisen jälkeen hyvä verso alkaa kasvaa. Jokainen työntekijä ajattelee asioita yrittäjälähtöisesti.

Yrittäjämielen kylvämisessä kaupunginjohtajan katseet kohdistuvat esimiehiin ja työnjohtajiin. Jokainen kaapin päälle nostettu näyttää kannustavaa esimerkkiä. Tavoite on yhteinen.

Yrittäjämyönteisyys tasoittaa tietä tulevalle Ylöjärven elinvoimakunnalle.

Ylöjärvellä on nyt kahdeksanjäseninen yritysvaikutusten arviointiryhmä. Tämä kaupunginhallituksen työrukkasekseen perustama elin on tulevaisuudessa paljon vartijana. Isäntä odottaa, että arviointiryhmä tarttuu tomerasti työhönsä. Joukolta odotetaan näkemyksiä ja avauksia.

Kaupunkia yritysvaikutusten arviointiryhmässä edustavat kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus (kok.) sekä Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki sekä elinkeinoyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mika Kotiranta (kok.). Tiimissä on kaupungin ylin johto.

Yrityskenttää edustaa Ylöjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä Viljakkalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja  ja Kurun Yrittäjät ry:n puheenjohtaja. Huomionarvoista on, että paikat ovat osoitettu tietyille luottamushenkilöpaikoille ei tietyille ihmisille. Eli jos paikallisyhdistyksen puheenjohtajuus lakkaa, henkilö menettää paikkansa yritysvaikutusten arviointiryhmässä.

Kaikki ylöjärveläiset yrittäjät, nyt teidän kannattaa olla aktiivisia ja pitää tiiviisti yhteyttä arviointiryhmän jäseniin. Kaupunki on avannut suoran kanavan yrittäjyyttä koskevien kaupungin asioiden selvittämiseen.

Ylöjärven kaupungin uudet toimet puhuvat sen puolesta, että yrittämisen edellytysten tukeminen on kiveen hakattu tosiasia.

Yksi kommentti

  1. Max

    Hieno artikkeli, mutta yritysvaikutusten arviointi ei tarkoita yritysten kannalta pelkästään positiivisia arvioita, kuten kirjoituksesta saa käsityksen. Arvioinnin tulos voi olla, että kunnan päätös on yrityksen/yritysten kannalta negatiivinen, mutta yhteiskunnan yleisen edun mukainen. Joku tai jotkut yritykset voivat kärsiä hieman, mutta yleinen etu vaatii esityksen mukaisia tekoja, kuten esimerkiksi kadun kunnostustöissä. Pääasia on, että asiaa on pohdittu yritysten, työpaikkojen, verotulojen ja kunnan elinvoiman näkökulmasta. HYVÄ YLÖJÄRVI!!!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?