Vahvojen taustojen avulla huipulle

Ylöjärven oma poika Jere Haavisto on todellinen lahjakkuus ja tulevaisuuden nimi motocrossin saralla. Tulevalla kaudella Haavisto ajaa EM-sarjaa EMX250-luokassa sekä joitain kilpailuja SM-sarjassa.
jere haavisto

Mies ja kalusto ovat valmiina kauteen.

Uusi kausi on nyt aluillaan ja tavoitteet ovat ylhäällä. Viimekautista menestystä, kymmenen ajettua kisaa, parhaimmillaan yhdeksäs, lähdetään parantamaan ja keinot ovat selkeät.

– Ensi kaudella lähden ajamaan tasaisesti ja siten, että pystyn aina ajamaan omalla tasollani. Viiden parhaan joukkoon on mahdollisuuksia. Viime kaudella vauhti oli useimmiten hyvä, Haavisto toteaa.

Viime kausi sujui kohtuullisen hyvin sekä EM- että SM-sarjassa, mutta parannettavaakin jäi. SM-osakilpailuissa tuli jopa voittoja, mutta EM-osakilpailuiden epätasaisuus jäi kaivertamaan, koska tavoitteena oli ajaa tasaisesti. Tavoitteena ollut SM-mestaruus vaihtui myös pronssiksi.

– EM-sarja oli aika epätasaista ajoa, vauhti riitti kyllä aina kymmenen tai viiden parhaan sakkiin. Säväytyksiä oli kyllä. Suomessa oli epäonneakin ja teknisiä vikoja.

Uutuutena tulevalla kaudella Haavisto osallistuu myös Tampereen Supercross -tapahtumaan, jossa mies ajaa 350-kuutioisella pyörällä.

Kauteen valmistaudutaan huolella

Tulevaan kauteen valmistauduttaessa vahvat taustajoukot ovat olleet paljon apuna. Mentaalipuolelle ollaan haettu tukea Marko Tarkkalan valmennuksesta ja oma valmentaja Jussi Nikkilä on edelleen mukana. Isä Timo Haavisto, manageri Henry Ahola sekä Eino Vuori ovat muut taustajoukot.

Manageri Aholan mukaan nyt ollaan pyritty siihen, että Haavisto ei ole enää vain motocross-kuski, vaan huippu-urheilija. Haavisto tekee ajamisen lisäksi punttiharjoittelua ja oheisharjoituksia sekä venyttelee huolellisesti.

– Louhen Jyrki on yksi vaihtoehto ensi kaudeksi. Hänellä on todella hyviä pointteja esimerkiksi ravinnosta ja muista motocross-kuskille vieraammista asioista, Ahola kuvailee suunnitelmia.

Haavistolla on nyt meneillään vielä kaudenalusvaihe, jolloin kisoja ei juuri ole, vaan enemmänkin erilaisia tapahtumia. Myös harjoittelu on kevyempää. Jossain vaiheessa mies lähtee myös ulkomaille.

Kaiken kaikkiaan tunnelmat ovat luottavaiset.

– Tunnetila on ihan hyvä. Ensi kausi näyttää ihan hyvältä, manageri Ahola toteaa.

Haavisto itse on erittäin iloinen mahdollisuudestaan toteuttaa unelmaansa. Siitäkin syystä panostus on kova ja jarruttelemaan ei lähdetä.

– Täytyy olla todella kiitollinen, että saa tehdä sitä mistä tykkää. Ei monelle tällaista mahdollisuutta anneta. Parempi käyttää se mahdollisimman hyvin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?