Demareiden äänikuningas Jussi-Pekka Ahonen jättää kunnallispolitiikan

SDP:n viime kuntavaalien äänikuningas Jussi-Pekka Ahonen, 34, ei asetu ehdolle vuoden 2017 kuntavaaleissa Ylöjärvellä. Ahonen on tavoitellut kaupunginvaltuuston puheenjohtajuutta, ja hän toiminut viime vuodet Ylöjärven ensimmäisen asukaslautakunnan puheenjohtajana. Miehen luopuminen yllätti tänään perjantaina ylöjärveläiset kunnallispoliitikot.
Jussi-Pekka Ahonen, Metalliliitto, SDP, Ylöjärven kaupunki, asukaslautakunta, puheenjohtaja

Demareiden Jussi-Pekka Ahonen pamautti yllätysuutisen perjantaina. 34-vuotias paikallispoliitikko jättää kunnalliselämän ainakin toistaiseksi.

Siivikkalalainen Jussi-Pekka Ahonen luopuu kunnallispolitiikasta.

Metalliliiton nuorisotoimitsija työskentelevä Ahonen oli viime kuntavaaleissa puolueensa ehdoton ääniharava 317 henkilökohtaisella äänellään.

Ahonen on ollut demareiden kansanedustajaehdokkaana kaksi kertaa eli vuosien 2011 ja 2015 vaaleissa.

Viime kuntavaalien jälkeen osa ylöjärveläisistä sosiaalidemokraateista toivoi, että Ahosesta leivotaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Jussi-Pekka Ahonen on ollut aktiivisesti mukana Ylöjärven kunnalliselämässä kahdentoista viime vuoden ajan. Hän pääsi valtuustoon ensimmäisellä yrittämällään vuoden 2004 kuntavaaleissa.

– Olen viihtynyt hyvin kunnallispolitiikassa. Erityisen kiinnostavaksi olen kokenut päättymässä olevan valtuustokauden, jonka ajan olen johtanut Ylöjärven ensimmäistä asukaslautakuntaa, hän sanoo.

Ahonen perustelee paikallispolitiikasta luopumistaan henkilökohtaisilla syillä.

– Työni on pääasiassa Helsingissä ja joudun muutenkin matkustamaan varsin paljon ammattini takia, hän sanoo.

– Kiitän avovaimoani ja vanhempiani, että he ovat mahdollistaneet osallistumiseni yhteiskunnallisten asioiden hoitamiseen. Nyt omistaudun perheelleni ja työlleni, hän lisää.

Ylöjärven kaupunginvaltuustoa johtava Leena Joensivu (sd.) sanoo, ettei Ahosen ratkaisu yllätä häntä.

– Olen itsekin ollut työssä Helsingissä. Työpäiville kertyy pituutta. Ahonen keskittyy nyt varmasti läheisiinsä ja työhönsä, Joensivu sanoo.

Ylöjärven Uutiset kertoo Ahosen ratkaisusta lisää ensi keskiviikon numerossaan.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?