Salkutus siunattiin valtuustossa

Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina paljon puhutun kiinteistöjen salkutuksen. Kaikki kaupungin omistamat 220 rakennusta luokiteltiin joko myytäviksi, purettaviksi, jatkoselvitettäviksi tai säilytettäviksi.
Ylöjärven kaupunginvaltuusto, Pauli Piiparinen, Teuvo Hakanen, Pekka Hietaniemi, elinvoimajohtaja, paikallispolitiikka, politiikka

Elinvoimajohtaja Pauli Piiparinen (vas.) oli maanantaina kysytty mies. Kiinteistöjen salkutuksesta vastaavan virkamiehen puheille pyrki päättäjä jos toinenkin.

Viime viikolla Ylöjärven Uutisissa esitelty jaottelusuunnitelma oli herättänyt runsaasti huomiota jo ennen valtuuston kokousta. Lähes kaikkien kiinteistöjen kohtalon sinetöiminen yhdellä kertaa oli radikaali ehdotus, joka vaati tarkkaa perehtymistä.

Myytäviksi esitettiin kaikkiaan 15:ttä kohdetta. Niiden joukossa olivat muiden muassa Vuorentaustan liikekeskus, Poikeluksen päiväkoti ja Ruusukallion sauna. Kaupattavaksi tarjottiin myös ydinkeskustan kehityssuunnitelman tiellä olevia teknistä keskusta ja Ryhti-Grilliä.

Alun perin myyntilistalla ollut Kurun Hirsilinna oli viime hetkillä siirretty jatkoselvitettävien kategoriaan. Tähän oli tyytyväinen muun muassa Erkki Törmä (sd.).

– Rakennus on sotainvalidien ja sotaveteraanien talkootyöllä tekemä. Se lahjoitettiin aikoinaan Kurun kunnalle sillä ajatuksella, että Hirsilinna olisi kaikkien kuntalaisten kokoontumispaikka. Se on kunnia-asia, hän perusteli.

Hirsilinnan kohtalo koitti myös Ylöjärven Vanhalle koululle. Sekin piti vielä viimeviikkoisten tietojen perusteella myydä, mutta kiinteistön käyttöä selvitetään vielä jatkossa.

Matti Ylitalo (Y2001+) sen esitti, että myytävien listalle lisättäisiin Kurun Myllymäentiellä sijaitsevat kaksi asuntoa. Alun perin kumpaakin oli esitetty purettavaksi.

Äänestyksessä Ylitalon taakse asettui ainoastaan ryhmätoveri Pertti Johansson.

– Kyseiset asunnot pitää saada Kurun uuden päiväkodin alta pois. Siksi ne aiotaan purkaa, elinvoimajohtaja Pauli Piiparinen muistutti.

Viljakkalan liikekeskus myyntiin

Jatkoselvitettävien kiinteistöjen lista oli muutamalle valtuutetulle vaikea ymmärtää. Salkutuksesta vastannut Pauli Piiparinen totesi, että kyseiseen kategoriaan oli sijoitettu kaikki kiinteistöt, joiden tulevaisuudesta ei tällä hetkellä osata sanoa juuta eikä jaata.

Listalla olivat muun muassa Viljakkala-talo, työväenopisto Saurio ja Keihäslahden näyttelyrakennus. Matti Ylitalo ehdotti, että joukkoon lisätään Viljakkalan Inkulassa sijaitseva asunto ja Ruusukallion sauna.

– Uskon, että näistä ei saa kaupungille parhasta hyötyä purkamalla vaan myymällä, hän perusteli.

Lopulta kumpikin kohde pysyi purkulistalla. Ylitalon ehdotus hävisi äänestyksen luvuin 48–3.

Muita äänestyksiä ei salkutusjaon tiimoilta lopulta nähty. Viljakkalalainen Teuvo Hakanen (kesk) aikoi esittää Viljakkalan liikekeskusta säilytettäväksi mutta perui aikeensa, kun elinvoimajohtaja vakuutti kiinteistön pysyvän yrityskäytössä.

–Emme omista liikekeskusta sataprosenttisesti, vaan tarkoitus on myydä vain meidän omistusosuutemme kiinteistöyhtiöstä, Piiparinen alusti.

– Kaavaa en nyt ulkoa muista, mutta sen täytyy olla liiketoiminnalle tarkoitettu, koska paikalla kerran liikekeskus on, hän jatkoi.

Myös palveluohjelma pöydällä

Kiinteistöjaottelun lisäksi valtuusto hyväksyi maanantaina Ylöjärven kaupungin uuden palveluohjelman. Se linjaa palvelujen järjestämisen ja tuottamisen periaatteet tuleviksi vuosiksi.

Sisällöllisesti ohjelma ei sisällä erityisen voimakkaita muutoksia verrattuna nykyiseen palveluiden järjestämiseen. Perusturvapalveluiden linjausten aikajänne on muita palveluja lyhyempi, mikä johtuu sote- ja maakuntauudistuksesta.

Palveluohjelman ensimmäinen päivitystarkastelu tehdään vuonna 2017 tai 2018, kun sote- ja maakuntauudistuksen sisällöt ovat tarkentuneet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?