Karatekoille komea mitalisaalis

Ylöjärven Shotokanin karatekat saalistivat yhteensä kuusi mitalia Kirkkonummen Karate Openissa lauantaina.
karate

Joni Lehtonen (vas.) nousi Kirkkonummella hopeapallille ja Veeti Luoma (oik.) kipusi pronssijakkaralle. (Kuvat: Timo Koski)

Isoihin kisoihin osallistui 130 karatekaa 18 eri seurasta. Ylöjärveläiskamppailijoita oli mukana kymmenen, joista neljä oli ensikertalaisia.

10–11-vuotiaiden Katassa eli liikesarjoissa oli mukana kuusi ylöjärveläistäkilpailijaa. Ensimmäistä kertaa kisakokemusta keräsivät Kristo Valkila, Topias Paattimäki, Luukas Nummela ja Lauri Heinonen.

Ylöjärveläisistä Joni Lehtonen kaappasi sarjasta hopeaa ja Veeti Luoma nappasi pronssia.

Alle 76-kiloisten junioreiden Kumitessa eli ottelussa olivat mukana Mauricio Aviles ja Miska Salonen. Salonen voitti kaksi ottelua ja eteni finaaliin, jossa Nurmijärven Shotokanin Tuomas Suur-Inkeroinen oli ylöjärveläis vahvempi. Salonen sai siis hopeaa.

Alle 63-kiloisten kadettien eli 14–15-vuotiaiden sarjassa Nuutti Vuori voitti kaksi ottelua, mutta pronssikamppailussa tuli niukka tappio.

Yli 63-kiloisten kadettien sarjassa Miikka Salonen eteni kahdella voitolla aina loppuotteluun saakka. Finaalikamppailussa Rajakylän karateseuran Johannes Korpela kaatoi ylöjärveläisten pistein 9–5. Salonen pokkasi siis hopeaa.

karate

Ylöjärven Shotokanista myös Luukas Nummela (vas.) ja Topias Paattimäki (oik.) pääsivät pokkaamaan mitalit.

Veeti Luoma haki kokemusta 10–11-vuotiaiden alle 35-kiloisten sarjasta. Samoin tekivät saman ikäluokan alle 42-kiloisten sarjassa Kristo Valkila ja Lauri Heinonen. Joni Lehtonen nappasi tästä sarjasta kisojen toisen mitalinsa. Tällä kertaa mitalin väri oli pronssinen.

Luukas Nummela otti hopeaa 10–11-vuotiaiden yli 42-kiloisten sarjasta. Ylöjärven Shotokanin menestyksen sarjassa varmisti pronssin ottanut Luukas Nummela.

Kuva: 8901 hopealla Joni Lehtonen ja pronssilla Veeti Luoma. 8911 hopealla Luukas Nummela ja pronssilla Topias Paattimäki.