Uutisten oma hashtag käyttöön

Instaa kuvasi paikallislehteen

Ylöjärven Uutiset alkaa ottaa vastaan lukijoiden kuvia sosiaalisen median avulla. Lähettäminen onnistuu Instagramissa ja Twitterissä lehden omalla aihetunnisteella eli hashtagilla. Parhaat kuvat palkitaan ja nostetaan printtilehteen.
#ylöjärvenuutiset, hashtag, aihetunniste, sosiaalinen media, Facebook, Twitter, Instagram

Muun muassa suositusta #kesälehmä-kuvakisasta tuttu hashtag otetaan nyt Ylöjärven Uutisissa säännölliseen käyttöön. Jos merkitset kuvasi Twitterissä tai Instagramilla aihetunnisteella #ylöjärvenuutiset, saatat saada kuvasi lehteen – ja itsellesi palkinnon.

Yksinkertaisimmillaan lukijan kuvan lähettäminen somen välityksellä onnistuu seuraavasti: ota kuva, merkitse se julkiseksi ja tägää se tunnisteella #ylöjärvenuutiset. Huomaa, että hashtagissa tulee mielellään käyttää ä- ja ö-kirjaimia.
Julkaisemalla edellä mainitulla tagilla annat Ylöjärven Uutisille luvan kuvasi julkaisuun. Lehti voi tällöin jakaa kuvaa eteenpäin printtilehdessä tai digitaalisen median kanavissaan.
Ylöjärven Uutiset julkaisee ainoastaan julkisiksi määriteltyjä kuvia Instagramista ja Twitteristä. Kuvia on määrä nostaa printtilehden sivuille viikoittain.
Lehteen päätyvät kuvat palkitaan pienillä, viikoittain vaihtuvalla tuotepalkinnoilla. Palkinnon saamisesta ja noutamisohjeista ilmoitetaan voittajalle yksityisviestillä.
Ylöjärven Uutiset ottaa edelleen vastaan lukijoiden kuvia myös vanhoilla, tutuilla keinoilla. Kuvia voi lähettää postitse, sähköpostitse, lehden Facebook-sivujen kautta ja osoitteen ylojarvenuutiset.fi ”lähetä kirjoitus tai kuva” -lomakkeella.

Viikoittainen somepalsta alkaa

Tänä vuonna Ylöjärven Uutiset on satsannut sosiaalisessa mediassa toimimiseen enemmän kuin koskaan. Lehden Facebook-, Instagram- ja Twitter-sivuilla on julkaistu juttulinkkejä, kysymyksiä ja tunnelmia toimituksen arjesta lähes päivittäin.
Ensi viikosta lähtien somesisältöjä tulee nähtäville myös perinteiseen printtilehteen. Joka viikko ilmestyvällä somepalstalla kerrotaan, minkälaisista asioista paikalliset ihmiset sosiaalisessa mediassa pöhisevät.
Viikon kuvan lisäksi luvassa on katsausta Ylöjärven Uutisten suositun someseinän tapahtumiin ja viikon puhuttavimpiin tviitteihin sekä kommentteihin. Myös viikoittaisia gallupeja ilmestyy someen syksyn mittaan.
Parhaiten Uutisten uusimmista sometuulista pysyy kärryillä seuraamalla lehden virallisia sosiaalisen median kanavia. Tällä hetkellä niistä suurin on Facebook (@ylojarvenuutiset), jossa Ylöjärven Uutisten sivulla on jo huikeat 1 200 tykkäjää.
Instagramissa (@ylojarvenuutiset) paikallislehteä seuraa hieman yli 300 käyttäjää. Twitterissä (@YUutiset) seuraajia on runsaat 200.
Someseinä sekä muut Ylöjärven Uutisten digitaaliset palvelut kuuluvat täystilaajien ja digitilaajien tilaukseen maksutta. Someseinän löydät Digilä-mobiilisovelluksesta sekä osoitteesta ylojarvenuutiset.fi/some.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?