83-vuotias paikallismedia palvelee ylöjärveläisiä

Ylöjärven Uutiset saavutti alkuviikosta 83 vuoden iän.
Paikallislehti on ollut tiiviisti mukana ylöjärveläisten elämässä kovin erilaisten vuosikymmenien ajan. Paikkakunnan oma aviisi on ollut tiedonjakaja, liikkeelle paneva voima, kannustaja sekä vahtikoira ja kriitikko.
Uutisten tekijät ovat toimittaneet lehden syntymäpäivän kunniaksi liki satasivuisen printtipläjäyksen, joka koostuu 60-sivuisesta peruslehdestä ja 36-sivuisesta Viljakkalan Yrittäjien 30-vuotisjuhlanumerosta.
Lehden tekijöiden tuottama sisältö on tarjolla modernisti Digilä-palveluissa verkossa. Tilaajat saavat perinteisen paperilehtensä höysteeksi vapaan pääsyn Digilään, jossa on muun muassa rikastettu digilehti, ilmoituksia, videoita, MeNyt-palvelu ja someseinä. Lukijalla on älypuhelimensa, tablettinsa tai tietokoneensa ulottuvilla valtava määrä kiinnostavaa ylöjärveläistä materiaalia. Digilä-palvelut kehittyvät koko ajan.
Ylöjärven Uutisten korkea ikä velvoittaa lehden tekijöitä. Koko henkilökunta työskentelee sen eteen, että lehden asiakkaat saavat kotipaikkakunnastaan monipuolista tietoa. Sisältökattaus koostuu runsaasta uutistarjonnasta sekä syvällisistä henkilöhaastatteluista ja reportaaseista. Lehden sisältö on jaettu aihepiireittäin osastoihin. Punaisena lankana on, että jokainen löytää jotakin.
Paikallislehti on reviirinsä vahva ja määrätietoinen kehittäjä. Aviisi nostaa julkiseen keskusteluun eri hankkeita, jotta paikalliset ihmiset voivat puntaroida niiden vaikutuksia omaan elämäänsä.
Tämänkertainen numeromme on osuva esimerkki siitä, miten luotettavan paikallislehden voimalla halutaan herättää laaja paikallinen vuoropuhelu ongelmaksi koetusta asiasta. Julkaisemme näyttävästi Ylöjärven kaupungin seuraparlamentin avoimen kirjeen, joka on kohdistettu kaupunginvaltuutetuille.
Ylöjärven Uutiset jakaa paikkakunnan ihmisten ilot ja surut. Tällä viikolla lehti kantaa näyttävästi kortensa kekoon Viljakkalan Yrittäjät ry:n 30-vuotisjuhlan merkeissä. Paikallislehti on toimittanut pyöreitä vuosia täyttävän yhdistyksen juhlalehden, joka antaa selkeät kasvot viljakkalalaiselle yrittäjyydelle.
Paikallismedia elää tiiviissä vuorovaikutuksessa reviirinsä kanssa. Ylöjärven kasvukaupunki kuuluu vielä niihin onnellisiin paikkoihin, joissa paikallislehti elää ja tekee tärkeää työtään.
Tämä ei ole enää itsestäänselvää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?