YPA yhä mukana cupissa

Ylöjärven Pallon naisten edustusjoukkue jatkaa yhä Suomen cupissa. YPA kävi sunnuntaina Helsingissä taistelemassa itselleen paikan cupin kolmannelle kierrokselle.

Päivän ensimmäisessä pelissä Helsingin Jokerit voitti Kirkkonummen Rangersin 4–3.
YPA sai avausottelussaan vastaansa Rangersin, ja koska Kirkkonummelaiset hävisivät ensimmäisen pelinsä, oli tässä ottelussa jo panoksena paikka cupin seuraavalle kierrokselle.

YPa aloitti pelin hyvin ja oli hallitsevampi osapuoli. Pelin edetessä ottelu tasoittui ja etenkin kolmannessa erässä Ylöjärveläiset olivat ajoittain todella pahassa pinteessä.
Jälleen pienellä ryhmällä matkaan lähtenyt YPA oli onneksi ottelun alkupuolella riittävän tehokas, joten vastustajan huikea loppurynnistys ei riittänyt tasapeliä korkeammalle. Ottelu päättyi lukemiin 4-4. Tämä tiesi sitä, että YPA tarvitsi viimeisestä pelistä vähintään tasapelin päästäkseen jatkoon.

YPA tehokkain avauspelissä oli maalin ja kaksi maalisyöttöä saalistanut Anu Savukoski. Johanna Mäkinen teki kaksi osumaa.

Toisessa pelissä vastaan tuli siis Jokerit. YPAa pidemmän lepoajan saanut helsinkiläisjoukkue otti ottelun hallinnan. Vaikeuksia Ylöjärveläisille toi etenkin se, että Jokerit löysi lääkkeen YPAn karvauksen purkamiseen.

Kovasti puolustamaan joutunut YPA, selvisi avauserästä onneksi vain yhdellä takaiskulla.
Toiseen erään YPA teki pienen viilauksen karvauspeliinsä, jonka ansiosta pelin kulku muuttui. Helsinkiläiset olivat ajoittain suurissa vaikeuksissa YPAn terävien vastahyökkäyksien kanssa.

Jokerit meni toisen erän alussa 2–0-johtoon, mutta erän viime hetkillä Sini Ruohomaa teki Elina Haikosen upeasta esityöstä taukonumeroiksi 2–2.

Kolmannen erän puolivälissä Jokerit siirtyi uudelleen johtoon. YPA nousi kuitenkin vielä kerran tasoihin kovan taistelun ansiosta. Jokerit sai vielä lopussa kahden pelaajan ylivoiman, mutta YPAn puolustus kesti. Ottelu päättyi lopulta numeroihin 3–3. Sini Ruohomaa teki ylöjärveläisille kaksi maalia.

Suomen cupin kolmas kierros pelataan 9. lokakuuta. YPAn vastustaja arvotaan tällä viikolla. YPA toivoo saavansa kotihalliinsa vastustajaksi naisten Liigassa pelaavan joukkueen.