Ylöjärven puheenaiheet yhteen paikkaan

Someseinä kokoaa sometukset

Mistä ylöjärveläisistä aiheista puhutaan somessa? Asian voi tarkistaa Ylöjärven Uutisten netti- ja mobiilipalveluista. Lehti otti kesällä käyttöön ominaisuuden, joka kokoaa paikallista sosiaalisen median sisältöä helposti selattavaan muotoon.
Someseinä, sosiaalinen media, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube

Ylöjärven Uutisten someseinällä julkaistaan Ylöjärvi-aiheisia päivityksiä Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja Youtubesta. Rikkana rokassa on muutama valtakunnallisesti kiinnostava ja puhuttava aihe, joka vaihtuu päivittäin.

Someseinänä tunnettu uutuus on 82-vuotiaalle paikallislehdelle ennennäkemätön aluevaltaus. Koskaan aikaisemmin ylöjärveläinen lehti ei ole seulonut sosiaalisen median paikallista pöhinää lukijoilleen.
Tällä hetkellä someseinälle louhitaan materiaalia Facebookista, Twitteristä, Youtubesta ja Instagramista. Palvelu sisältää vaihtelevasti niin tekstiä, kuvia kuin videoitakin. Tarkka sisältö vaihtelee päivittäin.
Esillä olevaa materiaalia tuottavat tuiki tavalliset somen käyttäjät, jotka ovat asettaneet päivityksensä julkisiksi. Materiaalin julkaisemisesta someseinällä päättää Ylöjärven Uutisten toimitus tapauskohtaisesti.

Perustuu hashtageihin

Sosiaalisen median luonteen mukaisesti Ylöjärven Uutisten someseinää pyritään päivittämään enemmän tai vähemmän jatkuvasti. Keskellä yötä ja viikonloppuisin seinällä on tosin hiljaisempaa kuin arkipäivinä.
Paikalliset Youtube-, Twitter- ja Instagram-julkaisut päätyvät someseinän ylläpitäjien tietoon aihetunnisteiden eli hashtagien avulla. Mikäli edellä mainituissa kanavissa julkaistaan jotakin esimerkiksi tunnisteella #ylöjärvi tai #viljakkala, se saattaa päätyä paikallislehden palveluun.
Facebookista päivityksiä louhitaan julkisilta tykkäyssivuilta. Tällä hetkellä Ylöjärven Uutisilla on seurannassaan noin 80 paikallista, aktiivista Facebook-sivua. Ryhmistä sisältöä ei louhita.
Jotta someseinästä tulisi mahdollisimman kattava, toimitus ottaa mielellään vastaan vinkkejä paikallisista Facebook-sivuista. Vihjeitä voi lähettää esimerkiksi sähköpostiosoitteeseen toimitus@ylojarvenuutiset.fi.

Luonto ja Eput jyräävät

Loppukesällä ylöjärveläisistä sometusaiheista ylivoimaisesti suosituin oli Eppu Normaali. 40-vuotista taivaltaan parhaillaan juhlivaa bändiä fiilisteltiin niin video-, kuva- kuin tekstimuodossakin. Ratinan stadionilla pidetyn juhlakonsertin aikaan Epuista intoiltiin etenkin Instagramissa valtavasti.
Toinen viime aikojen suosikkiaihe on ollut luonto. Ylöjärveläiset ja Ylöjärvellä matkaavat ovat jakaneet komeita maisemakuviaan ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Yksittäisistä kohteista somessa näkyy eniten Seitsemisen kansallispuisto, josta julkaistaan ihastelevia kuvia ja videoita harva se päivä.
Ylöjärven Uutisten someseinää voi selata Digilä-mobiilisovelluksella ja osoitteessa www.ylojarvenuutiset.fi/some. Palvelun käyttö on maksutonta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?