Ylöjärven S-market avasi ovensa kymmenen vuotta sitten

Ässä on nyt esiteini!

Kymmenen vuotta sitten vanha Pietilän pelto sai vipinää tontilleen, kun S-market aukaisi ovensa keskeiselle kauppapaikalle Kuruntien kupeeseen. Viime viikolla pyöreitä vuosia juhlistettiin myymälässä kakkukahvein ja monenlaisen lapsille suunnatun ohjelman muodossa.
Eläkeläisnaiset kertoivat, että Ässässä tulee vierailtua melkein päivittäin. Naiset korostivat, että hyvällä palvelulla on merkitystä kauppaa valitessa.

Eläkeläisnaiset kertoivat, että Ässässä tulee vierailtua melkein päivittäin. Naiset korostivat, että hyvällä palvelulla on merkitystä kauppaa valitessa.

Viime viikon torstaina Ylöjärven S-marketissa pyyhälsi tyytyväisen näköisiä asiakkaita. Osa istuskeli rupatellen aulan penkeillä kahvikuppi ja kakkupala seuranaan, kun toiset lähtivät kaupasta sininen ilmapallo kourassaan. Ilmapallojen saartamassa kaupassa myös henkilökunta oli juhlatuulella: myyjät olivat sonnustautuneet merkkipäivää varten kimaltevilla juhlahatuilla.

– Nyt kun kauppakin on kymmenenvuotias lapsonen, ajattelimme, että kyllähän meidänkin pitää laittaa jotakin lapsellista juhlataminetta päälle, asiakkaita viihdyttänyt S-marketpäällikkö Jukka Suoniemi totesi kaupan 10-vuotissyntymäpäivillä.

Suoniemi on kulkenut Ylöjärven S-marketin kymmenvuotisesta taipaleesta mukana seitsemän. Vuosien aikana marketpäällikkö on antanut kaupalle tutut kasvot, jota asiakkaat tervehtivät iloisesti – oli kyseessä sitten aito, hyllyjen välissä hääräävä Jukka tai pahvi-Jukka, joka vilkuttaa asiakkaille kaupan porttien yhteydessä.

– Ässässä ollaan tultu asiakkaiden kanssa juttututuiksi vuosien saatossa, Suoniemi myhäili asiakasvirtaa katsellessaa.

Ylöjärvellä hyvä vastaanotto

Tarkalleen ottaen kymmenen vuotta sitten 17. elokuuta S-market avasi ovensa ylöjärveläisille vanhalla Pietilän pellolla. Kaupan suosio yllätti Pirkanmaan Osuuskaupan aivan ensimetreillä, sillä myymälän seitsemän kassaa eivät meinanneet riittää suureen asiakastulvaan. Heti avausviikon jälkeen myymälään aukaistiinkin kaksi uutta kassapaikkaa ostosvirtaa ripeyttämään.

– Huomasimme, että kauppapaikka oli optimaalinen senkin suhteen, että kesäisin tästä kulkee ohi valtava mökkiliikenne, Pirkanmaan Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Jyrki Halme pohti Ylöjärven S-marketin hyvää sijaintia.

Eikä asiakasvirta ole sen koommin tyrehtynyt. Kasvu on ollut tasaista koko kymmenvuotisen taipaleen ajan. Jukka Suoniemi kertoi, että tätä nykyä Ylöjärvellä vihreitä S-Etukortteja on noin 80 prosentissa talouksissa. Tämä tarkoittaa sitä, että Ylöjärven noin 13 500 taloudesta jo lähemmäs 11 000 kuuluu asiakasomistajatalouksien piiriin.

Veittijärvellä asustava Irja Moilanen päätti halata S-marketpäällikköä Jukka Suoniemeä kiitokseksi 10-vuotiskakkukahveista.

Veittijärvellä asustava Irja Moilanen päätti halata S-marketpäällikköä Jukka Suoniemeä kiitokseksi 10-vuotiskakkukahveista.

Lisälaajennus tulossa

Torstaina nautitut kymmenvuotis juhlakahvit tarjottiin S-marketissa 2 500 ensimmäiselle asiakkaalle. Täytekakku oli ylöjärveläisen Aallon leipomon käsiäalaa.

– Paikallista tietysti, kuten Jukka Suoniemi totesi.

S-marketpäällikkö korosti, että vuosien saatossa on ollut merkittävää huomata se, miten lähellä tuotetun ruuan merkitys on kasvanut asiakkaiden keskuudessa.

Lähiruuan lisäksi asiakkailta on tullut kiitosta myös kaupan hyvästä palvelutiskistä, jonka antimet ovat tuoreita ja joiden alkuperä on hyvin selvillä.

Tuotevalikoimaa kasvaa nykyisestä tulevaisuudessa, sillä S-market aikoo laajentaa myymäläänsä vielä 500 neliömetrillä, jonka mukana kasvavat niin palvelutiski kuin elintarvikepuoli.

– Laajennuksessa kaupan myyntipinta-ala kasvaa 2 000 neliömetriin. Myymälä pitenee kymmenisen metriä pellolle päin. Tilat ovat olleet välillä turhankin ahtaat, joten laajennus tuo kaivattua väljyyttä hyllyjen väliin sekä tuhat uutta tuotetta, Jyrki Halme visioi.

.

Kiitosta hyvästä palvelusta

Vaikka S-market täytti kymmenen vuotta virallisesti jo viime kuussa, halusivat ässäläiset juhlia synttäreitä vasta nyt. – Ajattelimme, että mahdollisimman moni pääsisi kakkukahville nyt, kun ihmisten kesälomat ovat ohitse, Jukka Suoniemi sanoi.

Vaikka S-market täytti kymmenen vuotta virallisesti jo viime kuussa, halusivat ässäläiset juhlia synttäreitä vasta nyt. – Ajattelimme, että mahdollisimman moni pääsisi kakkukahville nyt, kun ihmisten kesälomat ovat ohitse, Jukka Suoniemi sanoi.

Esiteini-ikäisen S-marketin synttäreillä myös asiakkaat innostuivat kertaamaan yhteistä historiaa kaupan kanssa. Moni paljasti, että kaupassa on vierailtu alusta asti.

– Jos kaupassa pitää käydä, niin kyllä minä Ässään tulen, eräs vakiasiakas huikkasi.

Nainen sanoi, että hyvä asiakaspalvelu on asia, joka saa hänet palaamaan kauppaan vuodesta toiseen.

– Minusta henkilökunta on täällä ihan mahdottoman mukavaa. Minä olen sellainen, että en mene kauppaan toiste, jos olen kerran saanut huonoa palvelua, hän täsmensi.

Veittijärvellä asustava Irja Moilanen otti Jukka Suoniemen tiukkaan halaukseen kauppareissun yhteydessä. Eläkeläisnainen ilmoitti, että vaikka Kaurasmäen Sale onkin hänen lähin kauppansa, suuntaa hän silti aina S-markettiin ostoksille.

– Ässähän on minua viisi vuotta vanhempi, sillä olen asunut Ylöjärvellä vasta viitisen vuotta. Aion kyllä käydä täällä vielä seuraavat viisikin, hän ilmoitti virnistäen sininen ilmapallo kourassaan

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?