Eppu Normaalille Pirkanmaa-palkinto

Ylöjärven Takamaalta ponnistava Eppu Normaali -yhtye on vuoden 2016 Pirkanmaan palkinnon saaja.
Eppu Normaali, Pirkan päivä, Tampere-talo

Eppu Normaali pokkasi kunnianosoituksensa hymyissä suin. (Kuva: Rami Marjamäki)

Kasvu-veistoksen ja 7 000 euron rahapalkinnon luovuttivat Pirkan päivän vastaanotolla Tampere-talossa torstai-iltana maakuntahallituksen puheenjohtaja Harri Jaskari, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Pekka Salmi  sekä maakuntajohtaja Esa Halme. Pirkanmaan palkintoa oli vastaanottamassa koko yhtye eli laulaja Martti Syrjä, kitaristit Mikko Syrjä ja Juha Torvinen, basisti Sami Ruusukallio ja rumpali Aku Syrjä.

Maakuntahallitus antaa Pirkanmaan palkinnon sellaiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle, joka on tehnyt merkittävää työtä Pirkanmaan hyväksi. Palkinnon saaja on saattanut edistää Pirkanmaan tunnettavuutta, pirkanmaalaista identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä. Palkinto on voitu myöntää myös toiminnasta, joka on ollut erityisesti hyödyksi Pirkanmaan asukkaille.

Jo 40 vuotta musiikkielämässä vaikuttanut Eppu Normaali on ollut pitkään yksi Suomen suosituimmista poprock-yhtyeistä.

Pirkanmaan palkinto on keraaminen, symbolisia yksityiskohtia sisältävä Kasvu-veistos. Se ilmentää Pirkanmaan myönteistä ja dynaamista kehitystä sekä kaiken aikaa esiin nousevia uusia innovaatioita. Kunkin vuoden veistos on tamperelaisen taiteilijan, keraamikko Merja Haapalan uniikki taideteos. Veistoksen lisäksi palkintoon voidaan liittää maakuntahallituksen harkinnan mukaan rahapalkinto.

Tähän mennessä palkinnon ovat saaneet kirjailija Mauri Kunnas, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Agco Power Oy, Kiilto Family Oy, TV2:n Pikku Kakkonen, Tampereen Pyrintö ry, Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry, Pirkanmaan Osuuskauppa ja Professori Markus Pessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?