Kultaiselta kengältä uupuu pari

Keihäslegenda Tapio Korjuksen mukaan Suomi saisi enemmän olympiamitaleja, jos se laittaisi huippu-urheiluun enemmän rahaa. Kun kotimaiset palloiluseurat laittavat toimintaansa enemmän rahaa, heitä moititaan kotimaisten nuorien unohtamisesta ja haukutaan ostojoukkueiksi. Arvokisakilluttimien ostaminen on kuitenkin enemmän suotavaa. Huippu-urheilun osuus Veikkausvaroista on 12 miljoonaa euroa, Korjuksen mukaan se pitää kaksinkertaistaa, sillä päästäisiin samaan mitalimäärään Kenian ja Azerbaidzanin kanssa. Molemmissa maissa valtio on epäilemättä tukenut urheilijoitaan neljännesmiljardilla.
Näiden mitaleiden eteen on nähty valtavasti vaivaa. Calgaryn olympialaisten hopea ja Lillehammerin kisojen pronssi ovat suomalaisen jääkiekkoilun merkkipaaluja.

Kuvan mitalit eivät liity tapaukseen.

Manchester Cityn maalivahdilla Joe Hartilla on ongelma. Häntä ei halua kukaan. Valioliigassa on siis veräjänvartioista runsauden pula. Hartin kannattaisi kokeilla hommia keskuspuolustajana, sitten Arsenalillekin riittäisi oma.

Norjalaisten hiihtäjärukkien pakka on sekaisin ennen kuin lumesta on tietoakaan. Nyt Turskalandiassa on vedetty astmalääkkeitä ”ihan vain varmuuden vuoksi”. Selitys ei uponnut, mutta ehkä Norjalle voisi tehdä venäjät ja sulkea koko maan hiihtolajien maailman cupista – ihan vain varmuuden vuoksi.

Sir Jackie Stewart suosittelee Mercedekselle poistumista F1-sarjasta nyt, kun tiimi on huipulla ja lyömätön. Jos WRC-puolella yksi tiimi päättäisi vetäytyä ollessaan huipulla, kaatuisi koko sarja. Tosin WRC-sarjan huippu ei ole kovin korkealla, joten kaatuminenkaan ei satuttaisi ketään.

Ranskalainen jalkapalloilija Antoine Griezmann uhosi viikolla ansaitsevansa Euroopan parhaan pelaajan pystin. Tittelistä hänen kanssaan kisasivat Gareth Bale ja eräs Romppu. Eräs Romppu vei pokaalin, mutta Griezman vei mediahuomion liian lyhyillä housuillaan ja hopeisilla tennareilla. Miehen EM-kisoissa pokaamalle kultaiselle kengälle ei löytynyt paria.

Rompulta puolestaan ei itseluottamusta puutu. Hän haluaa pelata Real Madridissa vielä 41-vuotiaana, ja päättää uransa siihen. Me Suomessa tiedämme, kuinka helppoa pelaaminen on, mutta lopettaminen ei, eli selänteen Teukalta ei kannata Rompun vinkkejä kysellä.

Huonon pakinoitsijan ura on suotavinta lopettaa silloin, kun tulee tunnistetuksi kadulla. Minulle kävi niin pari viikkoa sitten, joten livistän riveistä nyt. Kiitän mahdollisuudesta, pyydän anteeksi puolestanne.

Vaihdan lentistoimittajan hommat Pirkanmaalla lentisvaimon hommiin Kuusamossa. Työnsisältö ei juuri muutu – se on vastapuolen miellyttämistä, nyökyttelyä ja väärien kysymysten välttämistä väärillä hetkillä. Ja syvän lentopalloymmärryksen esittämistä. Ehkä joskus rupean sellaisiin hommiin, joita oikeasti osaan tehdä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?