Mastontie säästynee jatkossa tulvilta

Soppeenmäessä viimeistellään tietyötä, joka on hidastanut keskustan ja harjun välistä liikennettä heinä-elokuun ajan. Tietyön ansiosta harjulta valuva sadevesi päätyy ajoradan sijaan nyt rakennettuun ojaan. Työt saadaan päätökseen tällä viikolla.
Ojapainanteen ansiosta myös kunnossapidon, kuten auraajien, on helpompi työskennellä tiellä jatkossa.

Ojapainanteen ansiosta myös kunnossapidon, kuten auraajien, on helpompi työskennellä tiellä jatkossa.

K-supermarket Linkiltä  Vuorentaustaan päin ajellessa on nyt reilun kuukauden ajan pitänyt pysähtyä väliaikaisiin liikennevaloihin. Ylöjärveläiset ovat ihmetelleet, mitä Mastontien työmaalla oikein puuhataan – tuleeko mäkeen kenties uusi kevyen liikenteen väylä?

– Moni on veikkaillut, että puuhaamme sinne kevyen liikenteen väylää. Olemme kuitenkin tehneet Mastontiellä kuivatuksia. Tie sijaitsee niin lähellä harjua, minkä vuoksi valuva sadevesi aiheutti alueelle pienimuotoisen tulvan. Nyt sinne on tehty oja ehkäisemään tulvimista, Ylöjärven kaupungin työmaapäällikkö Jari Luoma kertoo ja lisää, että tarvittaessa kevyen liikenteen väylä on helppo tehdä tulevaisuudessa, koska pohjatyöt ovat nyt kunnossa.

Mastontien kevyen liikenteen väylälle tehtiin lisäksi tason korotus. Pahinta notkokohtaa nostettiin sadeveden vuoksi. Myös näkymää tien kaarteessa parannettiin. Tällä hetkellä työmaata viimeistellään vielä muutaman urakoitsijan voimin.

Tien kuivatukset aloitetaan myöhemmin myös Tiikontanhuan ja Akselintanhuan risteyskohdassa.

– Parannamme samalla koko katurakenteen, sillä asfaltti on tiellä hyvin reikäinen, Luoma lisää.

Suojellut juoksuhaudat turvassa

Ylöjärven Uutisia lähestynyt lukija oli huolissaan Mastontien tietöiden aiheuttamasta vaarasta harjulla sijaitseville juoksuhaudoille. Harjun laella ja koillisrinteellä sijaitsee ensimmäisen maailmansodan aikaisia puolustusvarustuksia ja juoksuhautoja, jotka on rakennettu Tampereen suojaksi vuosina 1916–1917. Ylöjärven punakaartilaiset olivat taisteluasemissa juoksuhaudoissa vuoden 1918 maaliskussa, kun kansalaissodan rintama siirtyi Kurun ja Hämeenkyrön suunnalta Ylöjärvelle.

– Juoksuhaudat ovat suojeltuja kohteita, joten niihin emme ole kajonneet, kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Mirko
Harjula täsmentää.

Myös Jari Luoma vahvistaa, ettei työmaa-alueella ole törmätty juoksuhautoihin.

Huhujen mukaan Mastontien tietöiden kaivauksissa olisi kuitenkin löytynyt osa vanhasta kiinteistöstä.

Luoman mukaan ainut vanha kellarikiinteistö, jonka he ovat nähneet, nököttää edelleen soraharjulla koskemattomana.

– On harvinaista, että tieurakoinnissa törmää johonkin vanhaan tai historialliseen rakennelmaan. Joskus olen kuullut, että Suomessa kaivauksien yhteydessä on löydetty esimerkiksi sodanaikainen lentopommi. Omalla urallani mitään tällaista ei ole kuitenkaan tullut vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?