Ylöjärven kovin pesisleidi ei aio vaihtaa joukkuetta

Taipale uskoo Manse PP:hen

Naisten Superpesiksessä neljättä kesää pelanneen Manse PP:n kausi päättyi pettymykseen, kun Porin Pesäkarhut pudotti tamperelaiset mitalipeleistä. Joukkueen kapteeni Nina Taipale uskoo, että pitkällä aikavälillä seura on kuitenkin menossa oikeaan suuntaan.
pesäpallo, Superpesis, Naisten Superpesis, Manse PP, Nina Taipale

Nina Taipale seuraa mielenkiinnolla Manse PP:n miesten otteita heidän taistellessa paikasta Superpesiksessä. Kaupin stadionista on tullut seuran molemmille joukkueille läheinen kotistadion, jossa on hyvä tunnelma.

Tampereesta on tulossa varteenotettava pesäpallokaupunki. Kun naisjoukkue Keisarinnat taisteli tällä kaudella Superpesiksen puolivälierissä, miesten joukkue Keisarit pyrkii nousemaan pääsarjaan.
Naisten otteluiden yleisöennätys on yli 500 katsojaa, mikä on kotimaan palloilusarjassa hyvä määrä, joskin Porissa katsomoon löytää ottelusta toiseen kaksinkertainen määrä väkeä.
– Olemme menossa parempaan suuntaan koko ajan, sanoo joukkueen kapteeni Nina Taipale.
– Viisi vuotta sitten seurassa ei ollut käytännössä yhtään junnupelaajaa, nyt heitä on satoja. Lähes joka ikäluokkaan on joukkue sekä tytöissä että pojissa, ylöjärveläinen kehuu.
Siirtyminen Manse PP:n alle teki naisjoukkueelle, Mansen Räpsälle hyvää. Kaupista on tullut joukkueen todellinen kotistadion, jossa riittää tosipelien alkaessa tunnelmaa.
– Vaikka kyllä Tampereella vieläkin hämmästellään, että pelataanko täällä pesistä pääsarjatasolla. Pitää pärjätä ja menestyä, jotta ihmiset tulevat tietoiseksi asiasta, Taipale nauraa.

Seuraavaksi mitali

pesäpallo, Superpesis, Naisten Superpesis, Manse PP, Nina Taipale

Kotiuttajan, vaihtajan ja 2-vahdin roolissa esiintyvä Taipale lupaa pysyä Tampereella uransa loppuun asti. Ylöjärveläistä on houkuteltu muuallekin.

Taipale solmi loppukeväästä vuoden mittaisen jatkosopimuksen Manse PP:n kanssa. Houkutteluista huolimatta häntä ei tulla näkemään Pirkanmaan ulkopuolella pelaamassa. Ylöjärven Pallon kasvatti haluaa pysyä seurauskollisena.
– Pelivuosia ei ole edessä enää älyttömästi. Pysyn täällä loppuun saakka. Juniorityö seudulla on ollut hyvää ja Hämeenkyrön Räpsästä on luonnollinen polku tänne Manse PP:hen. Kohta saan laittaa huoletta hanskat tiskiin.
Taipale on viihtynyt pesiskentillä yli 20 vuoden ajan. Nousu Superpesikseen oli yksi unelmien täyttymys, seuraava on mitali.
– Mitalin värillä ei ole meille nyt väliä. Kun se tulee, niin tiedämme asettaa seuraavalle kaudelle vielä kovemman tavoitteen. Itä–Lännet ovat olleet hyvää tulosta siitä, mitä joukkue on tehnyt. Yksin niissä ei oltaisi.
Taipale valittiin Itä–Länsi-otteluun viime kaudella.
Kasvattajaseuraansa Ylöjärven Palloa Taipale kiittää huippuvalmennuksesta ja hyvistä harjoittelumahdollisuuksista. Parempaa paikkaa Taipale ei olisi omien sanojensa mukaan voinut peliuran alkutaipaleelle toivoa.
– Ylöjärveltä puuttui vain se Superpesisjoukkue, jota olisin voinut seurata ja jossa olisin voinut haaveilla pelaavani. Sellainen on tärkeää junioreille ja toivonkin, että voisin itse olla jollekulle esikuva.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?