Kaupunkijazz ja kaunis ilta saivat ylöjärveläiset liikkeelle

”Tätä ulkoilmamusiikki on parhaimmillaan”

Oli lämmin ja hämärtyvä elokuun ilta. Aplodit kaikuivat kaupunginaukiolla. Ohikulkijat hidastivat vauhtia ja vilkuilivat kaupungintalon suuntaan. Autot pysähtyivät suojatien kohdalla, kun jalankulkijat päättivät ylittää tien ja käydä vilkaisemassa, mitä oli meneillään.
Kaupunkijazz, jazzmusiikki

Heti tapahtuman alettua ja Emilia Siscon ja Helge Tallqvistin aloitettua kaupunginaukio täyttyi kiinnostuneista kuuntelijoista.

Kaupunkijazz veti paikalle viime perjantaina sekä ylöjärveläisten kulttuuritapahtumien suurkuluttajia että sattumalta paikalle saapuneita eri-ikäisiä musiikin ja kulttuurin ystäviä.
Esiintyjinä olivat tänä vuonna Emilia Sisco with Helge Tallqvist sekä Pepe Ahlqvist H.A.R.P.
Musiikki jatkui vielä illan päätteeksi Ylöjärven kirkossa, jossa esiintyivät Holy Land ja Maria Joutsi-Laine.
Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut on järjestänyt tapahtumaa vuodesta 2007 alkaen.

Matalan kynnyksen kulttuuria keskustaan

Markku Turpeenniemi on asunut paikkakunnalla 24 vuotta. Hän kehui ylöjärveläisiä tapahtumia miellyttäviksi ja nosti laajasti esille Rantajätkien osaamista tapahtumien järjestäjinä. Hän ja Sanna Peltonen saapuivat Kaupunkijazzeille kirjaimellisesti musiikin voimalla.
– Kuulimme asunnon ikkunasta, kun nuori bändi viritteli kitaroitaan. Kun musiikki taukosi hetkeksi, oli pakko lähteä kuuntelemaan, onko täällä jokin konsertti, Markku Turpeenniemi kertoi.
Kun Turpeenniemi ja Peltonen kuulivat, että Ylöjärvellä on kaikille ilmainen Kaupunkijazz, he antoivat palautetta tiedottamisesta.
– Kaikilla ei ole internetyhteyttä tai mahdollisuutta tilata lehtiä, joten tapahtumista voisi olla enemmän ilmoituksia katukuvassa, he toivoivat.
Sanna Peltonen on asunut Ylöjärvellä vajaan vuoden ja kaipaisi enemmän sykettä keskustan tuntumaan.
– Täällä voisi olla nykytaiteen ulkotaidenäyttelyitä. Lapsille voisi olla perinteisiä kesätapahtumia, joihin sisältyvät esimerkiksi musiikki, pomppulinna sekä  makkaran- ja letunpaisto. Olen itse kotoisin Porvoosta ja toivoisin kaupunkimme keskustaan samanlaista markkinatunnelmaa kuin mitä kotipaikkakunnallanikin on, Sanna Peltonen kertoo.
Kaupunkijazzien tunnelmaan hän oli tyytyväinen:
– Tätä ulkoilmamusiikki on parhaimmillaan, Peltonen sanoi.
Markku Turpeenniemi ja Sanna Lehtonen olivat iloisia kuullessaan, että monien mielestä kaupungin kulttuuritarjontaa tulisikin jatkossa kehittää ja mahdollisesti keskittää juuri Räikän ympäristöön, aivan kuten he itsekin ovat ajatelleet.

Tapahtumia kirkolla ja kaupungintalolla

Kaupunkijazz, jazzmusiikki, Erkki Jokisalo, Tuula Jokisalo

Erkki ja Tuula Jokisalo kaipaisivat lisää musiikkia ja tanssipaikkoja Ylöjärvelle. – Käräjäsalilla ja työväentalolla oli ennen tansseja, mutta nykyisin saa lähteä pidemmälle, jos tanssia haluaa, Tuula Jokisalo harmitteli. Tapahtumia sinänsä on heidän mukaansa enemmän kuin aikaisemmin.

Raija Videman oli kolmatta kertaa mukana Kaupunkijazzeilla. Hän on muuttanut Ylöjärvelle vuonna 2008. Hän kehui paikkakunnan palveluita hyviksi.
– Uimahalli, kirjasto ja ystävät ovat kävelymatkan päässä. Käyn aktiivisesti mukana erilaisissa musiikkitapahtumissa. Elokuun lopulla menen Ylöjärven kirkkoon kuuntelemaan, kun Tampere Filharmonia esiintyy siellä Santtu-Matias Rouvalin johdolla. Lippu on jo ostettu.
Edellisvuoden Kaupunkijazzeilta mieleen oli jäänyt erityisesti Erina Arlin Band, jota oli hänen mukaansa nautinto kuunnella.
– Viime vuonna kirkon konsertti ja vastaava ulkotapahtuma olivat päällekkäin, joten kirkkoon en silloin ehtinyt, Raija Videman kertoi.
Erkki ja Tuula Jokisalo ovat asuneet Ylöjärvellä 30 vuotta. Heillä oli jo pitkä kokemus erilaisista tapahtumista, ja Ylöjärven kirkossakin oli tullut kuunneltua sekä joulu- että kevätkonsertteja vuosien mittaan.
– Ennen vanhaan oli aika vähän tapahtumia. Nykyisin on jo parempi tilanne. Pidämme musiikkitapahtumista, mutta elokuvateatteri täältä kyllä puuttuu. Sitä ovat muutkin sanoneet. Ehkä nuorisokin viihtyisi sitten paremmin omalla paikkakunnalla. Hyviä tiloja elokuvateatterille olisi vaikka kauppakeskus Elossa, pariskunta kertoi.
– Minä kaipaan erityisesti tanssipaikkoja, sellaisia vanhan ajan iltamia, joissa pääsee tanssimaan ja saa myös mahdollisesti vähän suolapalaa. En tiedä yhtään tanssipaikkaa keskustasta, mutta esimerkiksi Pimeesalmen telakallahan pääsee kyllä tanssimaan, Tuula Jokisalo kertoi.
– Jos saisi päättää, mitä elokuvia täällä esitettäisiin, niin minulle kelpaisi lännenelokuvat elokuvateatteri Niagaran tyyliin, Erkki Jokisalo mainitsi.

Hyvä musiikki kerää kaikki koolle

Tiina ja Taika Lampén saapuivat kaupunginaukiolle hyväntuulisina ja täynnä tarmoa. Tänään tanssittaisiin!
– Kuulin työkaverilta, että tällainen tapahtuma järjestetään tänään. Taika aloittaa tanssikoulun ensi viikolla, sillä hän on hyvin innokas tanssija, Tiina Lampén kertoi hymyillen leveästi.
Mutta mikä on parasta tanssimusiikkia?
– Elastinen tietenkin, Taika Lampén kertoi .
– Ja paras laulu on tietenkin Elastinen feat. Sami Hedberg: Täytyy jaksaa, Tiina ja Taika Lampén nauroivat ja katosivat ihmisvilinään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?