Kaupunkilaisten kiinnostus kuntavaaliin säilyy korkealla tasolla

Seuraavat valtuutetut ovat muutospäättäjiä

Säilyttävätkö kunnallisvaltuusto ja muut luottamuselimet kaupunkilaisten arvostuksen maakuntahallinnon maassa? Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto näkee, että Ylöjärvellä paikallispoliitikoille on järkevää tekemistä tulevaisuudessakin.
Jarkko Sorvanto

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto uskoo, että kuntavaalit säilyttävät arvostuksensa lähitulevaisuudessa. Hänen mukaansa kuntavaalien suosioon maakuntahallinnon Suomessa vaikuttaa ratkaisevasti se, millaista politiikkaa kullakin paikkakunnalla osataan tehdä.

Maakuntahallinto tulee rymisten Suomeenkin.
Kansalaiset äänestävät ensimmäisen kerran maakuntavaaleissa vuonna 2018, jolloin suomalaiset ovat uurnilla myös tasavallan presidentin valitsemisen johdosta.
Kuntavaalit pidetään ensi vuoden huhtikuussa.
Kunnallisjärjestöt tekevät jo ahkerasti työtä pestatakseen kuntavaaliehdokkaita vuoden 2017 mittelöön.
Keskustan kunnallisjärjestön aktiivit Elina Sieppi ja Pekka Hietaniemi kertovat, että puolueen ehdokaslista täyttyy varsin mukavasti.
– Meillä on monta ehdokasta, jotka ovat luvanneet olla mukana vaaleissa, mutta eivät ole vielä allekirjoittanut sitoumustaan. Tiedän, että nimet tulevat asian vakuudeksi, Sieppi sanoo.
– Vaikuttaa siltä, että uusilla kyvyillä on kiinnostusta kunnalliselämää kohtaan. Iloitsemme siitä, että riveihimme on hakeutunut oma-aloitteisesti uusia ehdokkaita, Hietaniemi kertoo.
Vihreiden Jussi Kytömäki on myös hyvin turvallisella mielellä lähestyvän kuntavaalin suhteen.
– Ehdokaskeruumme on hyvällä tolalla. Tekemämme työ kannustaa ihmisiä liittymään joukkoomme. Vihreät asiat kiinnostavat ylöjärveläisiä. Saamamme palautteen mukaan kaupunkilaiset arvostavat toimintamalliamme, jossa teemme epäkohdat näkyviksi, hän toteaa.

Arvostus säilyy

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto on vakuuttunut siitä, että ylöjärveläiset osallistuvat seuraaviin kuntavaaleihin suurella innolla.
– Kaupunkilaiset valitsevat nyt muutospäättäjät, hän korostaa.
Sorvannon mukaan vuoden 2017 kuntavaalissa vallankahvaan pääsevät linjaavat hyvin pitkälle sen, millaista elämää Ylöjärvellä tulevaisuudessa eletään.
– Kannustankin nyt jokaista vaikuttamisesta kiinnostunutta henkilöä tarttumaan mahdollisuuteensa ryhtyä kunnallismieheksi tai -naiseksi, Sorvanto innostaa.
– Jos Ylöjärven uudet luottamushenkilöt hoitavat leiviskänsä hyvin, kaupunkilaiset arvostavat paikallispäättäjiä vastaisuudessakin. Ihmiset jaksavat ja haluavat äänestää, jos he kokevat asian mielekkääksi, kaupunginjohtaja muistuttaa.
Jarkko Sorvannon mukaan edessä on erittäin kiinnostavat ensimmäiset maakuntavaalit.
– Pirkanmaa on yksi vaalialue, jolta maakuntavaltuutetut valitaan. Katseeni kohdistuu luonnollisesti siihen, miten moni ylöjärveläinen ehdokas pääsee maaliin asti, hän tarkentaa.
– Aika näyttää, minkälaisen roolin uusi maakuntahallinto saa. Jo nyt tiedämme, että maakunnille siirtyy kunnilta tärkeitä tehtäviä. Maakuntavaltuutetuilla on aidosti paljon valtaa, Sorvanto huomauttaa.
Kaupunginjohtajan mielestä Ylöjärven kaupunki on niin iso organisaatio, että sillä on runsaasti tekemistä jatkossakin.
– Kun luottamushenkilömme ja virkamiehemme toimivat viisaasti, asukkaiden kiinnostus tekemisiämme kohtaan säilyy vahvalla tasolla. Jokaisen on muistettava, että kaikki on lopulta kiinni siitä, miten me asiat täällä hoidamme, Sorvanto kiteyttää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?