Mikko Saarela: ”Punk elää Martissa”

Eppu Normaali, Eput Ratinassa, Mikko Saarela, manserock, suomirock

Mikko Saarela poseerasi Ylöjärven Uutisten kameralle mielellään. – Nykyään minulla ei ole kauhean vahvat siteet Ylöjärvelle. Kummitätini asuu siellä, mutta siinäpä se, mies kertoo.

Monelle pitkän linjan fanille Eppu Normaalin juhlakonsertin odotetuin vieras oli Mikko Saarela. Yhtyeen alkuperäinen basisti ja sanoittaja jätti Eput vuonna 1979 ja on viime aikoina ollut julkisuudessa harvakseltaan.

Nykyisin pääkaupunkiseudulla luokanopettajana toimiva Saarela on mies ”Eppu Normaali” -nimen takana.
– Niin, minä sen taisin ilmoille heittää. Siinä nimessä oli se ongelma, että laulajaamme Marttia luultiin aluksi Eppu Normaaliksi – kun pinnalla oli samaan aikaan Pelle Miljoonakin, joka oli siis henkilö, Saarela muistelee.
1970-luvun lopulla punk oli kova juttu Ylöjärvellä. Räyhäkkään aggressiivisesta protestimusasta sai alkunsa Eppu Normaalikin, vaikka vuodet silottivat yhtyettä myöhemmin huomattavasti.
– Kyllä minä silti sanoisin, että Epuissa on edelleen punkia jäljellä. Se elää esimerkiksi Martin medialausunnoissa, joissa hän on tylyttänyt tv:n itketysohjelmia, Saarela heittää.

Yksi kommentti

  1. AnneN

    Ihan samalta kuulosti James Dean kuin silloin ennen! Oli ihan mahtavaa! KIITOS! Ei oo kyllä äänes muuttunut yhtään! Kaipaan kyllä sanoituksiasi…olisko ne vielä nykyään yhtä kantaaottavia? Oon miettinyt yleensäkin Epuista, vieläkö ne välittää, vai mahtaako joku oma osakesalkku olla tärkeempi? (Toivon, että välittää, mutta on vaan päättäynyt tehdä tota adult-oriented rockia enempi….oon ehkä naiivi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?