Kesälehmä-kilpailun ykkönen laiduntaa itärajalla

Jewel nuuhkutti voittoon

Ylöjärven Uutisten järjestämä #kesälehmä-kisa on nyt ohi. Suuren suosion kerännyt valokuvakilpailu huipentui viime viikolla päättyneeseen yleisöäänestykseen. Voittajaksi selvisi turvan mitalla kiteenlahtelainen Jewel-mamma.
kesälehmä-kisa, #kesälehmä, Piiroomäen maatila, Sari Rouvinen

Sari Rouvinen on Jewel-lehmän ylpeä emäntä. Viisivuotias holstein-ammu on nyt Ylöjärven Uutisten valokuvakilpailun ykkönen, vaikkei sitä itse taida tietääkään. (Kuva: Piiroomäen maatila)

Voittoisan kuvan näpännyt maatalousyrittäjä Sari Rouvinen ei ole uskoa, että voitto sattui juuri hänen kohdalleen. Kaukana Ylöjärvestä, miltei Suomen itärajalla asuva nainen osallistui Uutisten kilpailuun hetken mielijohteesta.
– Kuulin kisasta, kun eräs kaverini vinkkasi siitä Facebookissa. En  edes kunnolla tiennyt, missä päin Suomea Ylöjärvi on, mutta ajattelin, että yrittänyttä ei laiteta, Rouvinen naurahtaa.
Kiteenlahtelainen alkoi oitis selata kamerakännykkänsä otoksia. Kun sopiva sattui kohdalle, hän latasi se Instagramiin.
Kuvassa oli holstein-rotuinen Jewel-lehmä kesälaitumella.
– Olen maitotilallinen, ja meillä on täällä yhteensä noin 30 lypsävää. Tykkään aina välillä kuvata lehmiä, koska ne ovat minulle rakkaita, Rouvinen kertoo.
– Kilpailuun menneessä kuvassa Jewel – joka ei normaalisti ihmisistä välitä – tuli yllättävän kiinnostuneena nuuhkimaan kameraa. Kuvasta tuli sattumalta tosi hieno! hän jatkaa iloisena.

Selvä ero toiseksi tulleeseen

Viisivuotiaan ja kahdesti poikineen Jewelin uteliaisuus oli Ylöjärven Uutisten maallikkoraadin mieleen. Rouvisen kuva valittiin kesäkuun lopulla #kesälehmä-kisan viikon kuvaksi, ja siten se pääsi mukaan heinä-elokuun yleisöäänestykseen.
Jewelin voitto oli lopulta selvä. Itäsuomalainen ammu keräsi finaalissa annetuista 123 äänestä peräti 24. Toiseksi tullut sisättöläisen Pirita Järvensivun kuva Muru-lehmästä jäi lähes kymmenen äänen päähän.
Ääniä tuli netitse ja postitse, läheltä ja kaukaa.
– En muistanut edes kertoa tutuilleni, että olisivat käyneet äänestämässä, Rouvinen nauraa.
– Kuvien taso oli tosi kova. Voittaja olisi voinut olla mikä tahansa muukin, nainen aprikoi.
Rouvinen arvelee, että hänen kuvansa erottui muista finalisteista etenkin kuvakulmansa vuoksi. Joku saattoi huomata myös lehmän sierainten väliin piirtyneen rosoisen sydänkuvion.
– Ei tuollaista kuvaa voi suunnitella. Se tuli ihan vahingossa, kun räpsin kuvia sarjana.

Paljon hyvää palautetta

Kokeiluluontoisesti järjestetty #kesälehmä-kisa oli Ylöjärven Uutisille menestys. Lukijoilta ja somettajilta saadun palautteen mukaan kesäisen kepeälle kuvakilpailulle olisi tilausta jatkossakin.
Tieto kisasta alkoi nopeasti levitä etenkin maataloustuottajien piirissä. Sosiaalisen median kanavista suosituin oli Instagram, jonka kautta kisaan ilmoitettiin lähes kaikki kuvat.
Sari Rouvinen saa voittonsa kunniaksi taiteilija Petri Niemelän Niityllä-maalauksen. Isokokoiselle ja upealle taululle on kuulemma tuvassa tilaa.
– Aina lehmille paikka löytyy. Tulen hakemaan taulun itse Ylöjärveltä, yrittäjä sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?